ye-logo.v1.2

«Динамо» в «тумані»

Культура 1391

Яким цього року може бути єдиний професійний футбольний клуб Хмельниччини, досліджував «Є! Теленавігатор»

Ну ось і настав новий футбольний рік. Чимало команд збираються, щоб підготуватися до весняної частини чемпіонату. Як завжди, у період так званого міжсезоння на вболівальників очікують переходи футболістів в інші команди, товариські матчі, різноманітні чутки. Нас же, природно, цікавить доля єдиного в області професійного футбольного клубу «Динамо».

«А  ЗОРІ  ТУТ  ТИХІ»

Молоде покоління, мабуть, не читало це творіння Бориса Васильєва про Велику Вітчизняну війну. А ось старші люди, переконаний, знають його добре. Та й фільм бачили. Так ось, чомусь думаючи про «Динамо», мимоволі згадуєш і цю повість. Футболісти та гравці команди, як ті п’ять радянських жінок-зенітчиць зі старшиною Васковим із оповідання Васильєва, ведуть жорстоку боротьбу з ворогом. Щоправда, в книзі йде справжня війна з очевидним ворогом (на жаль, з трагічним фіналом), а у футболі… протистояння невидимому «мікробу», який називається – «немає грошей». І єдине, що поки що обнадіює, – трагічного завершення немає. Як, власне, і необхідної суми для «хеппі-енду». У «Динамо» й досі не розрахувалися із боргами по зарплаті, а це, погодьтеся, в сучасному житті доволі важливе питання. Потрібно годувати сім’ю, самому голодним не ходити, та ще й босим не бути, а бутси купити для того, щоб у футбол грати. 

«НАША  МАЛЕНЬКАЯ  СТАЯ УХОДИТ  В  НЕБО…»

Ну, а ця російськомовна пісня Братів Карамазових спадає на думку, коли аналізуєш можливі втрати команди. Про місцевих вихованців, поки що, мова не йде. А ось приїжджі, цілком ймовірно, можуть залишити Хмельницький. До прикладу, голкіпер Василь Козіброда, який неодноразово був “рятівною паличкою” «Динамо» в 2009 році. Молодий хлопець має великі амбіції, прагне вдосконалювати свою майстерність, а разом із нею – поповнювати свій гаманець. Невідомо, чи залишаться в команді Олександр Маліцький, Владислав Савченко, Олександр Ткачук. Одна справа за мінімальні гроші (та й ті із затримкою) грати вдома, інша – далеко від домівки. Хоча втратити «Динамо» може й місцевих футболістів. Непогані шанси, на погляд «Є! Теленавігатора», влаштуватися в іншій команді мають Андрій Лемішевський, Ярослав Солонинко, Сергій Дітковський, Лев Сергеєв. Останній, між іншим, влітку минулого року був близьким до переходу в київську «Оболонь», яка виступає в Прем’єр-лізі. І хто знає, можливо вже цієї зими він знову  вирушить на оглядини клубу вищого українського футбольного дивізіону. Адже «пивоварів» очолив наш земляк, красилівчанин Сергій Ковалець. Він непогано знає здібності Сергеєва, котрий теж родом з Красилова, та й президент «Оболоні» симпатизує гравцю «Динамо». Хоча поки що про те, що Лев Сергеєв може з’явитися в столичній команді, говорити, мабуть, зарано. Це лише припущення.

«КАЗАЛА  МАМА,  ЩО  ГРОШЕЙ  НЕМА» –

Співається в українській народній пісні. Однак у «Динамо» ситуація трохи не та – гроші є. Але їх мало. За нашими даними, цього року Хмельницька міська рада планує витратити на команду 1,5 мільйона гривень. Декілька сотень тисяч має дати і фізкультурно-спортивне товариство «Динамо».  Але чи врятують вони команду, яка цього року святкує своє 50-річчя? Навряд чи. Щоб виграти «війну», хмельницький клуб має вийти до першої ліги. Щоб зробити це, потрібна допомога обласної влади, якої поки що не видно. Але, повертаючись до народної пісні, так і хочеться заспівати: «А гроші в мами під головами». «Динамо», щоб вийти з «туману», потрібні приватні інвестори, які кажуть, що грошей не мають. А тим часом в інших обласних центрах чомусь приватники під своїми головами знаходять сотні тисяч, а то й мільйони гривень, які витрачають на гру №1. Але тільки не в Хмельницькому. А вболівальники, вже традиційно, вимагатимуть результату, гри та шукатимуть винних…

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую