ye-logo.v1.2

Боягуз не грає в...

Культура 1604

Шостого лютого старту другий чемпіонат Хмельницького та Хмельницької області з хокею із шайбою

Участь у першому чемпіонаті Хмельницького з хокею, який пройшов в лютому минулого року, взяли чотири команди. «Ці хлопці, які вийшли на майданчик, до цього грали у так званий «болотний» хокей, - рік тому заявив Сергій Мандзій, голова федерації хокею в Хмельницькій області. - Тобто, де якась калюжа взимку замерзала, там одразу ж з’являлися ворота та хокеїсти. І ось з появою хокейного майданчика, хоч і нестандартного за розмірами,  у нас з’явилися аматорські команди.  І чотири клуби для такого чемпіонату - це доволі непогано». Минув рік, і в Хмельницькому стартує вже другий чемпіонат.

Що ж змінилося за рік в хмельницькому хокеї,  аналізував «Є! Теленавігатор».

ЦЕНТР  ЛЬОДОВИКОВИХ  БИТВ

Ковзанка в парку імені Івана Франка стала центром для справжніх чоловіків. Майже кожного уїк-енду на ній відбуваються хокейні баталії хмельницьких команд із гостями з інших міст. Ще б пак, у Хмельницькому ж є декілька аматорських команд! «Лада», «Атріум», «Ротор», «Насолода» та «Льодовиковий період» – це ті клуби, які вже вписали свої назви в новітню історію не лише хокею Хмельницького, а й області. «Ті, хто виступає за ці команди, гідні якоїсь відзнаки чи пошани, - вважає голова федерації хокею в Хмельницькій області Сергій Мандзій. – Адже вони своїм прикладом показують молоді, що цей вид спорту доволі цікавий, і краще грати в хокей, аніж пити чи курити за рогом». Безумовно, люди, яким вже за тридцять років, змогли за короткий проміжок часу звернути увагу багатьох хмельничан на один із найпопуляр-ніших видів спорту в світі. Не отримуючи при цьому від влади жодної копійки. Амуніція, оренда ковзанки, виїзні матчі – все це за власний рахунок або самих гравців, або керівників підприємств, які грають у цих командах. А грають не лише в Хмельницькому! Так, «Ротор», як перший чемпіон Хмельницького, виступає в Західноукраїнській аматорській лізі. «Насолода» – у регіональній хокейній лізі в центральному дивізіоні, де є ще й збірна обласного центру – команда «Проскурів». 

МОЛОДЬ  БУДЕ!

Принаймні, в цьому переконаний пан Мандзій. Адже поки що для створення повноцінної дитячої хокейної школи в нас немає умов. Але… «Декілька років тому була прийнята програма розвитку хокею в Україні, – каже Сергій Володимирович. – Нею передбачено будівництво споруд зі штучним льодовим покриттям. Вже чотири такі комплекси побудовані в країні, а обладнання закуплено на десятки критих майданчиків. Ось тільки грошей на будівництво немає. Разом із тим, до Хмельницької міської ради звернулася федерація хокею України з пропозицією надати земельну ділянку для такої соціальної споруди, і міська влада пішла назустріч. Хочу зазначити, що у Хмельницькому виконали всі умови для будівництва такого комплексу і, можливо, що вже цього року розпочнеться зведення критого майданчика зі штучним льодовим покриттям». Отже, якщо нарешті у нас з’явиться це диво, то невдовзі зафункціонує й дитяча школа. А це, погодьтеся, буде перспективною справою. Хто знає, може через років десять-п’ятнадцять «Є! Теленавігатор» писатиме про те, скільки хмельничан в складі збірної України поїхали на чемпіонат світу…

ШІСТЬ  ПРЕТЕНДЕНТІВ  НА  ТРОФЕЙ

Поки що ж без жодних ілюзій в Хмельницькому готуються до чемпіонату міста та області. Цього року він буде розтягнутий на місяць і в ньому візьмуть участь шість команд. П’ять хокейних клубів з обласного центру та один із Нетішина (є ще в нас команда в Полонному, але вона не братиме участі в цьогорічній першості) змагатимуться за почесний трофей до першого березня. Ігри проходитимуть не лише в Хмельницькому, а й в Нетішині, де теж є відкрита ковзанка. Урочисте відкриття змагань відбудеться шостого лютого о 10.30 в обласному центрі на ковзанці в парку імені Івана Франка. Перша ж гра розпочнеться в цей же день о 9.00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую