ye-logo.v1.2

У небутті

Культура 1227

Група «А», в якій виступає хмельницьке «Поділля», й так найменша за кількістю команд-учасниць. А може стати ще меншою… Безумовно, про «смерть» якихось команд говорити ще зарано, але те, що відбувається у багатьох клубах, оптимізму не додає. Чого ж можна очікувати навесні від друголігових змагань, аналізував «Є! Теленавігатор».



ХМЕЛЬНИЧАНИ – П’ЯТІ. УСПІХ?

На зимову перерву «Динамо» пішло з 12 очками та

5 сходинкою в турнірній таблиці. І, здається, вже нині можна говорити, що п’яте місце – це успіх. Оскільки передумов для поліпшення поки що не видно. Команда

19 лютого тренувалася в залі спортивного комплексу «Динамо». Приїжджих гравців не було через невирішене питання із їхнім харчуванням. Одним словом – проблем вистачає. З іншого боку, є й позитивні зрушення – футболістам майже погасили заборгованість за минулий рік. А це дуже важлива складова для будь-якого працівника – чи то футболіста, чи то журналіста. Разом із цим, невідомо, що буде далі. «Динамо» – заручник ситуації. В Україні немає бюджету, а, відповідно, і в області з містом його теж немає. А у футбольному клубі ну дуже розраховують на допомогу влади. А та поки що нічим допомогти не може. Коли ж поприймають бюджети, тоді хоч буде видно – чи захотіли можновладці піти назустріч єдиному професійному футбольному клубу області чи ні. Якщо ж задатися питанням: «Чи розпочне «Динамо» весняну частину чемпіонату?», то так і хочеться вигукнути: «Так!». Адже, як казав Станіславський, НЕ ВІРЮ в те, що в Хмельницькому не буде команди. Вона буде. Ось тільки якою? Це вже інше питання.



СПІВАЮЧІ РОМАНСИ

Ну, це я про фінанси. А співають вони романси не лише в Хмельницькому. Так, рівненський «Верес», який посідає сьому сходинку в турнірній таблиці, може і не з’явитися в квітні на футбольній мапі змагань. Власне є ризик і втратити шосту команду ліги – білоцерківську «Рось». Сутужно і в Миколаєві, чия команда посідає четверте місце. Щоправда, ризику «померти» в МФК «Миколаїв» немає. Просто багато хороших футболістів залишили клуб, а це перший «дзвіночок» про те, що в місті суднобудівників не хочуть вивести свій клуб до першої ліги. Чи просто не можуть… грошей не вистачає. Щось незрозуміле коїться і в Чернівцях. Адже «Буковина», яка посідає друге місце, не заплатила у встановлений термін заявочний внесок. Разом із нею гроші не перерахували й хмельницьке «Динамо», білоцерківська «Рось», львівські «Карпати-2», «Єдність» з Плисок. Остання, між іншим, подейкують, теж може розпрощатися з другою лігою. Але в це не дуже віриться, оскільки «Єдність» проводить нині тренувальні збори та грає товариські матчі.



ТО ХТО Ж ЛІДЕР?

Якщо глянути у турнірну таблицю – іллічівський «Бастіон». І, мабуть, так воно і є. В одеситів стабільне фінансування, потужний підбір виконавців, бажання вийти до першої ліги. Конкуренцію «Бастіону» може скласти вінницька «Нива», яка йде третьою. Команда активно готується до весняних змагань, провела вже чимало спарингів, шукає нових футболістів, які б підсилили гру. «Динамо» ж, відстаючи від «Бастіону» на 7 очок, навряд чи втрутиться у боротьбу за єдину путівку до першої ліги. Хоча.., навесні побачимо!



Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую