ye-logo.v1.2

«Я – веселка!»

Культура 1547
Фото: Віктор

Хмельницьку художницю Лілію Кулешу надихає саме гра сонячного світла у краплинах води

В галереї на Проскурівській Хмельницького обласного художнього музею художниця представила своє “Прозріння” – першу виставку власних картин. Для такої кількості друзів та гостей галерея навіть виявилася затісною. В подальших планах пані Кулеші ще кілька виставок.
Всі кольори веселки стали окремими серіями робіт художниці Лілії Кулеші. Вона представила свої акварельні малюнки та живопис глядачам та друзям вперше. Виставка має досить символічну назву – “Прозріння”. Пані Кулеша каже, це тому, що сама прозріла душею.
Червоний колір для художниці символізує пристрасть та боротьбу. Роботи у червоному вона назвала “Долаючи мур темряви”.
“На картину з маками використала останній тюбик чорної фарби”, - розповіла художниця, в надії більше не сумувати.
Дитинство, веселощі та душевна щирість у Лілії втілилася у картинах оранжевого кольору. Жовтий – це сонце, спека.
“Сонце – це енергетика, життя для природи!” – ділиться митець.
Зелений художниця присвятила Батьківщині та красі української природи і назвала серію “Мальовнича Україна”. У небесному блакитному кольорі Лілія побачила долю, висоту людської душі, до чого щодня прагне сама. У спокійних синіх тонах вона намалювала аквареллю людей та силуети, які оточують її як в реальному житті, так і в уяві. Фіолетовий художниця називає духовним кольором, тому назва цієї серії картин стала заглавною для всієї виставки – “Прозріння”. Душа та духовні цінності, природа – лейтмотив усіх робіт Лілії.
“У цьому світі, який ми самі знищуємо, треба рятувати саме людські душі, бо вони – вічні,” – каже художниця.
Зараз вона працює над портретом священика і запевняє, що всі друзі відчувають особливу енергетику цієї картини, бо надихнула на її створення подорож до Почаєва. Ця мандрівка була подарунком на день народження від люблячих батьків. Лілія каже, що саме друзі, батьки й брат з родиною та молитви допомогли їй пережити всі життєві випробування.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую