ye-logo.v1.2

Лещенко привіз у Хмельницький зірок-благодійників

Культура 1422

„Акцією  милосердя  та  поваги  до  ветеранів” назвав  він  фестиваль  „Мелодії  друзів”

Суботнього вечора Хмельницька обласна філармонія приймала почесних гостей – ветеранів Великої Вітчизняної війни та артистів з Росії, Молдови, Білорусії, України. Хмельницький став першим в українському турі Міжнародного пересувного фестивалю, присвяченого 65-му ювілею перемоги у Великій Вітчизняній війні „Мелодії друзів”.

Для багатьох поколінь символом пісні всіх народів „День Победы” є відомий співак Лев Лещенко.

„Кому ж, як не йому, організовувати цей фестиваль, - каже Олег Дмітрієв, концертний директор Лещенка. – Це цілком гуманітарна акція. Артисти практично нічого не отримують. Кошти від квитків „йдуть” на роз’їзди, проживання, харчування артистів та музикантів”.

„Чудово, що є такий проект! Все перевертають з ніг на голову, політики сіють розбрат, багато забувається. А нам важливо, щоб наші діти знали та співали ці пісні, - каже Анатолій Ярмоленко, вокаліст гурту „Сябри”, народний артист Республіки Білорусії. – Це вшанування героїв! Є великий подвиг, і наші народи тоді стояли пліч-о-пліч. І повинні бути разом. Прикро, якщо ми вважатимемо одне одного чужими іноземцями”.

Всі артисти – учасники фестивалю, наголошували на тому, що українці, росіяни, білоруси – слов’яни, тому повинні бути друзями.

„Важко пояснити, чому я в цьому проекті, - каже співачка Варвара. – Мені здається, що цього не можливо не робити. Бо душі у нас у всіх однакові, слов’янські!”.

„Головне, щоб нове покоління не забувало про подвиги дідів, - запевняє популярний співак Іраклі, „московський грузин”, як назвав себе сам артист. – Я буду дуже щасливий, якщо фестиваль „Мелодії друзів” приїде в Грузію”.

„Я вдячний Леву за цей проект, за його ідею, - ділиться Іон Суручану, відомий молдовський співак. – Цей проект підтверджує, що, коли ми разом – наша значимість зростає. Я досить часто працюю у Західній Україні, навіть вивчив пісню Гнатюка „Смерека”!”

„Для мене перемога у Великій Вітчизняняній війні – це велика перемога. Я так вихований! – каже наш земляк, співак Микола Гнатюк. – Сьогодні для мене занадто багато емоцій, ледве витримую, адже я вдома, на Хмельниччині, так рідко буваю! Утім, окрім почуття дружби та патріотизму, співати пісні – це ж моя робота”.

„Пісні – саме те, що нас об’єднує! – запевняє Лев Лещенко. – Напередодні 65-річчя Великої Перемоги хочемо привітати наших героїв і подякувати їм за життя, яке вони нам відвоювали. Ми проїдемося різними містами України, і всі ветерани отримають запрошення на концерти безкоштовно”.

І ветерани зі щирим серцем прийняли цей „міжнародний подарунок”. З перших акордів „Біловезької пущі” „Сябрів”, які першими вийшли на сцену, глядачі аплодували. І з кожним артистом усміхалися веселій пісні, підспівували та приховували несподівані сльози, коли співак „передавав у зал” журбу чи печаль.

„Дуже задоволена! Для нас цей концерт, наче зірка з неба, - захоплено розповідала Галина Антонюк, представник Хмельницької організації „Діти війни”. – Ці пісні справді об’єднують різні покоління!”.

„Концерт надзвичайно сподобався”, - не приховуючи хвилювання, поділився враженнями Анатолій Забєлін, піджак якого прикрашали ордени.

І не лише ветерани чи діти війни з таким душевним трепетом сприймали пісні своєї нелегкої героїчної молодості. І значно молодші хмельничани підспівували та вдячно аплодували артистам за кожну пісню. Зал філармонії насправді був переповнений пози-тивними, дружніми емоціями.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую