ye-logo.v1.2

Відгомін «Республіки». Що фестиваль залишив по собі

Культура 4426
Фото: автора та організаторів "Республіки"

Хоча музична частина «Республіки» у Кам'янці-Подільському завершилася, художники залишилися у місті і продовжують робити його яскравішим.

«Цьогоріч ми трохи змінили концепцію: вирішили малювати після фестивалю. На фестивалі працювало аж п'ять сцен, і так було багато роботи. До того ж після фестивалю видно, скільки грошей можна використати на стріт-арт, - розповідає директор фестивалю «Республіка» Андрій Зоін. - Хто не міг приїхати пізніше, як Хорхе Помар, той вже зробив свою роботу, інші художники працювали під час фестивалю і працюють досі, інші приїдуть ще пізніше».
Наймасштабніший цьогорічний мурал (великий малюнок на стіні), який вже можна побачити у Кам'янці-Подільському, — робота аргентинського художника Хорхе Помара (нік AMOR). Картину заввишки у п'ять поверхів можна побачити на вулиці Огієнка, 41.


«Це прапори різних країн, але навіщо нам розділятися прапорами чи іншими знаками, усі ми — люди, мешканці планети Земля», — так пояснює свою ідею художник.

До речі, Хорхе Помар має українське коріння — його дід родом із Кіровоградської області. Художник вперше приїхав в Україну, щоб подивитися, як тут живуть люди, дізнатися більше про культуру та історію країни і висловити підтримку її мешканцям.
«Його поїздка виявилася досить плідною. Крім малюнку у Кам'янці-Подільському, який є наймасштабнішим, він створив стріт-арт в Івано-Франківську, в інших містах, а тепер поїхав до Києва. Цілком можливо, що і там з'явиться його робота», — розповідає Андрій Зоін.
Біля «Гала-готелю» з'явився 3D-малюнок на асфальті у виконанні Володимира Пастушака, а луцький художник Андрій Кальков продовжує створювати серію малюнків «Круговорот» (закинуте приміщення навпроти вул. Пушкінська, 29).

Кам'янець-Подільський і фортеця у стилі фентезі.

Також у Кам'янці зараз працюють київська художниця Анна Звягінцева та художник з Севастополя Михайло Коробков. Він створює малюнок на даху хостелу «Поділля» (район «Руські фільварки», вул. Лесі Українки, 112).
Можливо, пізніше приїде команда художників «М97» з Одеси, яка створювала стріт-арт у Хмельницькому — гігантську картину «Поверніть нам наше небо» на вул. Інститутській.
«Таким чином через кілька тижнів після фестивалю Кам'янець чекатиме на туристів, щоб показати їм нові графіті», - каже Андрій.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую