ye-logo.v1.2

Хмельницький театр відправляється з гастролями в зону АТО

Культура 2693
Події у виставі "Республіка на колесах" перегукуються з сучасними реаліями
Події у виставі "Республіка на колесах" перегукуються з сучасними реаліями. Фото: автора

Колектив театру Старицького покаже дві вистави на сході країни

Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького відправляється у гастролі з 11 по 15 жовтня. У ці дні колектив виступатиме в Артемівську, Краматорську та Костянтинівці з виставами «Республіка на колесах» та «Кайдашева сім‘я».

«Зараз на схід їде багато колективів, але це не означає, що нам не варто їхати. Мистецтво може об‘єднувати людей, а це нам зараз дуже потрібно», - каже художній керівник театру Анатолій Пундик.

Поїздка припала на відкриття ювілейного 85-го театрального сезону, і в цьому колектив бачить знакову подію. Адже засновувався заклад у далеких 1930-х роках саме як пересувний театр, а в роки Другої світової війни під час вимушеної евакуації трупа виступала у понад 20 містах Радянського Союзу.

«Більшість театрів везуть в зону АТО легкі вистави, ми ж обрали складні та неоднозначні роботи. Особливо це стосується «Республіки на колесах», хоча і «Кайдашева сім‘я» не така вже проста: вона ніби весела, але в ній йдеться про серйозні речі, зокрема про сімейні цінності та конфлікти. До того ж «Республіка на колесах» - наша наймасштабніша вистава, в якій задіяний практично весь колектив. Так що ми підійшли до поїздки з усією серйозністю, веземо два великі автобуси і 72 людини, костюми та декорації. Цікаво, як місцеві люди реагуватимуть на події вистави, які аналогії проведуть із сьогоденням», - розповідає Анатолій Пундик.


"Реакція на "Республіку на колесах" може бути неоднозначною, але її треба вести", - переконаний Анатолій Пундик.

Повернувшись з непростих гастролей, менше, ніж за тижні театр відкриватиме новий сезон у Хмельницькому грандіозним дійством.

Нагадаємо, що прем‘єра вистави «Республіка на колесах» відбулася у березні цього року. Написана на початку минулого століття, вона яскраво відображає події та тенденції у сучасному українському суспільстві.

 

Коментарі:

Боєць К 10.10.2015 07:26

Повернувся 2 тижні тому з АТО. Скажіть будь ласка, шановні. До КОГО Ви туди їдете? Ще й з такою провокацією... Вас там ніхто не чекає. До місцевого населення? До тих хто ніколи не шанував Україну та не розуміє української мови? Чи до хлопців наших?? Яким це до одного місця, пробачте. Я розумію, що треба відмити гроші і все таке. Не розумію тільки куди ця країна котиться... Краще б ці гроші передали нашим хлопцям, яким не вистачає бронежилетів, теплого одягу на зиму та хоч трохи нормальної їжі... Не розраховуйте на те що Вас тепло приймуть.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую