ye-logo.v1.2

Малііїці розцвіли на Купала

Культура 1470
Фото: TEST TEST TEST

Таким чином у Дунаєвецькому районі популяризують пам’ятки історії та культури

Цей маленький куточок Франції на Поділлі знає небагато людей. Кому не кажеш про палац, водоспад та шикарний парк у Маліївцях – тільки хитають головами. І даремно, адже побудований у 1788 році за проектом французького архітектора Домініка Мерліньє на березі мальовничого яру – прекрасне місце для відпочинку.
Довести це вирішила на свято Івана Купала Дунаєвецька районна адміністрація: перенесли гуляння з районного центру до Малієвець. Усе було традиційно – танці, пісні та стрибання через багаття. Дійство відбувалося практично на березі місцевих ставків, поблизу графського палацу. Зате багато хто, навіть дунаївчани, вперше розгледіли перлину садово-паркового мистецтва.
Селяни до свята готувалися серйозно – поприбирали, облагородили цілющі джерельця, зробили купальню. Біля них поставили фігури – святого Іоанна та святого Онуфрія. Друга скульптура вже давно знаходилася на місцевому кладовищі, аби її змогли бачити всі – перенесли до джерела. Щоправда, що це саме за фігура, і чи насправді це святий Онуфрій, здається, ще мають дослідити історики та краєзнавці. До слова, сільський голова Анатолій Муха обіцяв відкрити у Маліївцях музей. А голова райадміністрації Наталя Рохова каже, що шукає інвестора для сільського клубу, де можна влаштувати або кафе, або готель для гостей. Й твердить, що тепер фестивалі проводитимуться у селах: Церери – у Миньківцях, Маковея – у Макові.
Та головне, що повернувся інтерес до колись шикарного обійстя пана Орловського. Якщо ви ще не бували там – обов’язково поїдьте! Не пошкодуєте.

  
Для найменших артистів – це був феєрверк емоцій.

 
Статуя святого Онуфрія – популярне місце для фотографування.


Чоловіки активно возили гарних дівчат на возі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую