ye-logo.v1.2

«Жодної конкуренції на «Маленьких гігантах» я не відчувала», —

Культура 9312
Фото: з архіву Анни Мацюк

каже 11-річна співачка з Деражні Анна Мацюк, яка представляла Хмельниччину в популярному дитячому проекті

Анна Мацюк почала співати в два рочки, а вже в три — виступала на великій сцені. В цьому ж віці здобула свою першу перемогу на обласному конкурсі й першу премію у 150 гривень. Потім були призові місця у різноманітних міжнародних та всеукраїнських фестивалях. Серед яких «Музична парасолька», «Червона калина», «Я — артист», «Пісня над Бугом», «Перлинкове намисто», «Подільський першоцвіт», «Різдвяні канікули» тощо. Вчити маленьку талановиту вокалістку взявся один із братів Гжегожевських — Руслан. Помітивши в дитини унікальний специфічний голос із широким діапазоном і неординарний підхід до виконання пісень, співак почав всіляко розвивати у неї ці таланти. В другому класі Ганнуся вже співала пісні Уїтні Х’юстон, а згодом брала участь у таких популярних талант-шоу як «Україна має талант» та «Голос країни. Діти».
Любов до співу деражнянській зірочці привила бабуся, саме вона помітила, що в онуки є здібності до вокалу. «Коли я народила Ганнусю, то вчилася в університеті. Порадившись із мамою, ми вирішили, що в академвідпустку я не піду, а продовжуватиму навчання, — розповідає мама Анни Ольга. — Опікуватися донькою залишилася бабуся, а вона в нас завідуюча дитячим садочком. Тож завжди брала Ганнусю із собою на роботу. Там вона займалася із дітками, вчилася танцям та вокалу. Та й удома завжди щось собі наспівувала. У той час коли всі малюки дивилися мультики, наша малеча «фанатіла» від телепередачі «Від серця до серця». Анна просто «приклеювалася» до блакитного екрана, й перемкнути на інший канал ніхто не смів. Із того часу захоплення співом тільки росло. Нині це навіть не хобі, а стиль життя».

«Горянського ми називали українським Гаррі Поттером»

Конкурсанти постійно відчували підтримку свого зіркового наставника.


На кастинг шоу «Маленькі гіганти» наша маленька землячка прийшла із абсолютно недитячою піснею відомої шведської співачки Лорін «Ейфорія». І своїм дорослим виконанням таки спромоглася підкорити серця продюсерів.
«Коли нас поділили на команди й сказали, що нашим тренером буде Володимир Горянський, ми дуже зраділи, — каже Анна. — Він дуже весела, добра та позитивна людина. Постійно відчували його підтримку та турботу. Навіть Гаррі Поттером прозвали, а він не заперечував. Ми взагалі практично всім учасникам дали прізвиська. У нас був свій Софіно. Мене ж називали подільською Ані Лорак. Конкуренція та суперництво на «Маленьких гігантах» не відчувалися взагалі. Ми між собою так потоваришували, що навіть плакали, коли довелося розлучатися. І не лише в дітей, але й у батьків. А ще я познайомилася із багатьма відомими зірками, яких навіть уві сні не мріяла побачити. Я дуже пишаюся тим досвідом, який отримала».

«Каменських та Дорофєєва — самі як діти»
«Проживали ми поблизу ВДНХ в готелі, поруч зі знімальним павільйоном. Житло та харчування для дитини й одного з батьків було безкоштовне, — ділиться пані Ольга. — З кожним конкурсантом працювали безліч спеціалістів: костюмерів, візажистів, психологів, стилістів, викладачів тощо. Для нас писали фонограми, шили одяг... Я ніколи не зустрічала таких дітей, як у цьому шоу — без злості, жорстокості та заздрості. Настільки всі конкурсанти були милі та дружні, що ми, батьки, просто дивувалися.

Аня знайшла на проекті справжніх друзів.

З цього проекту Ганнуся взяла колосальний досвід, адже не кожному вокалісту щастить попрацювати з такими професіоналами. А спілкування із іншими талановитими творчими людьми взагалі безцінне. Дуже вразило ставлення до дітей Наді Дорофєєвої та Насті Каменських. Незважаючи на те, що в цих співачок ще поки немає власних дітей, вони досить легко та швидко знайшли спільну мову з чужими. Можливо, тому, що самі немов діти. Вони приїжджали до нашого готелю мало не щотижня з подарунками та сюрпризами. Плели дітям браслетики та фенічки, забирали їх із собою у розважальні центри. Наші юні таланти їх просто обожнювали. Не відставав від співачок і переможець проекту Дантес. Він був із дітьми на одній хвилі й порозумівся із ними одразу».

«Нашу участь у шоу можна порівняти з якимось казковим відпочинком»
«Можливо, хтось там і стверджує, що ми, батьки, забираємо дитинство у дітей, особисто я так не вважала та не вважаю, — каже мама Анни. — Передусім дитина отримала можливість спробувати власні сили, заявити голосно про себе, набратися досвіду... Посудіть самі, коли ще ми змогли б позайматися в особистій студії звукозапису відомого продюсера та композитора Руслана Квінти. А ми там буваємо щодня! Крім того, нашу участь у шоу можна порівняти з якимось казковим відпочинком. Ми немов у дитячому таборі побували».

Нині в репертуарі Анни Мацюк пісні Адель, Тіни Кароль та Джамали. А ще «Червона рута» в оригінальному аранжуванні, яке спеціально для Ганнусі зробив Квінта.

За словами Ольги Мацюк, її донечка за характером справжній боєць, тому не збирається зупинятися на досягнутому й це не останнє шоу в її житті. По секрету пані Оля зізналася, що практично всіх вокалістів із «Маленьких гігантів» уже запросили на наступний дитячий «Голос країни», й Анна ще обов’язково побореться за своє місце під сонцем.
 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую