ye-logo.v1.2

Музика - сила емоцій, вкладена в звук

Культура 1557

За останні кілька років в Україні можна спостерігати неабияке розмаїття різного роду музикантів, гуртів, ансамблів.

Однак справжніми меломанами назвати себе можуть не всі. Щоб краще зрозуміти, чим є для людини музика, варто поспілкуватися з тим, для кого вона не просто хобі, а стиль життя. І не обов\'язково життя «на сцені». 

«Справжні меломани, на мою думку – це ті люди, які виросли на вінілових платівках, – стверджує Олександр Савенко. – Але не просто виросли в ті часи, коли вони були, а вишукували якісну музику, зналися на ній, розуміли її походження і їздили за сотні кілометрів, щоб дістати, обміняти, або послухати насправді якісну музику».

Хмельничанин Олександр Савенко називає себе меломаном, хоча не написав жодного відомого хіта, його немає в рейтингу хіт-парадів, він не відомий широкому загалу. Сам про себе каже: «живу у власне задоволення». Оточуючі про таких, як він, кажуть, що вони дивні, несерйозні, легковажні. А вони просто живуть «на своїй хвилі». Гітара, фотографія, туризм – це три стихії, де Олександр почуває себе ідеально. Він любить фотографувати нічне місто, яке щоразу відбивається на екрані його фотокамери іншою мелодією. І, як пазли на картинці, складаються нота до ноти, акорд до акорду. Серія знімків – і готова мелодія для наступного твору. Або ж навпаки: кілька нових акордів і в голові вже вимальовується картина, яку Олександр довго вишукує в обрисах рідного міста, карпатських вершинах або далекого російського Адлера, до якого дуже полюбляє їздити. 

В музику і фотографію він закохався одночасно. По-справжньому і на все життя. Це було у четвертому класі, коли в однокласника на бобінному програвачі слухав «Beatles», «Rolling Stones», «Led Zeppelin». Пізніше їздив в Одесу «на балку», де збиралися справжні меломани, обмінювалися платівками, купували їх і продавали. А потім вже й сам вчився правильно «складати пальці», «три блатні акорди» і цілі мелодії, які зачаровують слухачів. Зараз Олександр має запрошення від декількох клубів, щоб разом з іншими музикантами формувати музичну програму. Каже, що заради справжньої музики і якісного її звучання він готовий займатися довго і наполегливо, вкладати будь-які кошти і потім – просто насолоджуватися звучанням. Його мрія – викласти апаратуру на березі Дністра, «врубати» музику на повну потуж-ність і насолоджуватися справжнім якісним звуком. Але поки що його, разом з іншими музикантами, можна буде почути в «престижних» клубах Хмельницького, однак, в яких саме, він поки що не розголошує. Каже, коли «буде відшліфована програма і повністю сформована команда», тобі можна відкрити конкретні назви, імена і дати.

«Нарешті серйозна хмельницька публіка втомилася від «попсово-шансонного» репертуару більшості закладів для відпочинку різних рівнів і готова слухати справжню, живу музику, – стверджує Олександр. – Адже музика – це емоції, які ми передаємо, і якщо людина «порож-ня», то і музика в неї така ж».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую