ye-logo.v1.2

Хмельницький художній музей відзначив 30-річний ювілей

Культура 4125

Під час урочистостей згадали історію закладу та нагородили його працівників.

На урочистості, присвячені 30-річчю Хмельницького обласного художнього музею, завітало дуже багато гостей, серед яких художники, колишні працівники, колеги з інших культурних закладів, представники влади тощо. На адресу закладу лунали численні привітання, найкращих працівників нагородили грамотами та подарунками. Не забули і про тих, хто стояв у витоків створення музею — перших працівників закладу на чолі із директором Анатолієм Мельником.


Працівники закладу отримали відзнаки від міської та обласної влади.

«30 років тому, коли вирішили створювати у Хмельницькому художній музей, не було жодного твору, який би ліг в основу колекції. Саме тому вирішили присвятити заклад сучасному мистецтву, - розповідає директор художнього музею Лариса Чернова. - Тепер у нашій колекції близько семи тисяч творів, є робити усіх лауреатів Шевченківської премії. Колекція постійно поповнюється новими надбаннями».


Також Лариса Владиславівна згадала про те, що ось уже 16 років відбувається конкурс на здобуття премії імені Людмили і Миколи Мазурів, яка щороку присуджується талановитим юним художників. Нарешті премія була підтримана владою та здобула статус обласної. За словами Лариси Чернової, дитяча премія — унікальне явище, чи не єдине в Україні.


Працівники та гості музею.

Музей намагається йти у ногу з часом, співпрацює з мистецькими та соціальними організаціями, влаштовує освітні лекції та майстер-класи з різних видів мистецтва. Серед цікавих заходів музею — фестиваль Арт'колаж, започаткований у 2013 році, та проект ART-DVIR, в рамках якого у внутрішньому дворику музею відбуваються атмосферні виступи поетів та музикантів. Цьогорічний Арт'колаж, який триває у ці дні, розпочався із масштабного проекту львівського художника Андрія Хіра.


Музей вітають колеги - керівники філармонії, театру ляльок, музучилища та інших установ культури.

Колеги із театру ляльок подарували музею на ювілей уривок із вистави "Сни про Венецію".

Музей вітають дизайнер Ірина Баннова, художники Михайло Омельчук та Микола Мельничук.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую