ye-logo.v1.2

Свято наближається,

Культура 3049

а разом із ним і… невизначеність?

Небеса ще не радують нас зимовою погодою, а календар вперто наближає до заповітного періоду «з 31 на 1». І поки ще є час обміркувати всі варіанти, пропозиції та ідеї для святкування Нового року, «Проскурівський телеграф» вирішив допомогти вам організувати свято для себе, сім’ї, офіса та друзів. Для того, щоб планувати свято в цілому, потрібно визначитися з місцем його проведення, а вже потім обмірковувати усі деталі. Отож, де і як зустріти Новий рік? Розпочнемо з «найважчих» та найекзотичніших варіантів.


ДЕ:… в «гарячих» країнах
Новорічні тури пропонують усі без винятку туристичні фірми. На будь-який смак і гаманець. Якщо бажання податися за кордон є, але з країною ви ще не визначилися, то кінець осені – саме час «перелопатити» тони каталогів і «подіставати» менеджерів турфірм. Вони пропонують теплі пляжі Єгипту, Туреччини чи Таїланду, де сонце замість холодів, пальми замість ялинок, тепле море замість снігу, а ще – снігурочки у бікіні, а діди морози засмаглі! «Гаряче» задоволення коштуватиме найдешевше від 600 доларів за сім ночей та вісім днів у Єгипті чи від 1300 доларів у Таїланді, а найдорожче – те, що ви можете собі дозволити.
… з холодком
Якщо Новий рік для вас – це виключно сніг, мороз і червоні щоки, то назустріч зимі можна вирушити на гірськолижні курорти до Австрії, Польщі, Швеції чи Норвегії. Скрізь ви матимете змогу покататися на рівнинних і гірських лижах, ковзанах, сноуборді або прогулятися по горах пішки. У скандинавських країнах вам пощастить взяти участь у традиційних для зими місцевих розвагах: сафарі на снігомобілях або собачих упряжках, покататися по засніженому лісу на конях або здійснити прогулянки на снігоступах. Ну, і звичайно ж. не обійдеться свято без місцевого глінтвейну, можливості попаритися у фінській чи російській лазнях.
Щоправда, гаряче вам стане і від цін. Адже цього року «холодні» тури коштуватимуть, до прикладу, від 180 євро в Угорщину на 4-5 днів та 300 євро у Закопане (Польща) на 6-7 днів, а от ціни в інші країни та межа «до» – залежатиме від ваших, можливостей, бажань та фантазій.
… жовто-блакитний
Якщо за кордон – «не склалося» з різних причин, а вдома сидіти теж не хочеться, тоді гайда мандрувати Україною. Починаючи від заміських посиденьок, курортного Сатанова і до гірських Карпат та гонорового Львова – всі варіанти можна розглядати власникам «товстих» і не дуже гаманців. До прикладу, Новий рік у санаторно-оздоровчих комплексах Сатанова з чотирьохденним проживанням та харчуванням й святковою вечерею обійдуться вам від 200 гривень за проживання і додатково – за святкову вечерю та програму. Щоб поїхати до Львова на чотири дні з проживанням, харчуванням та екскурсійною програмою потрібно мати при собі майже тисячу гривень, плюс – гроші на саму святкову вечерю. Якщо ж ви полюбляєте гірський відпочинок, то п’ять днів у Яремчі вам обійдуться у півтори тисячі гривень. Знімати щодобово кімнати на саму новорічну ніч, як показав минулорічний досвід (тоді за новорічну ніч люди правили по 900-1000 гривень тільки за проживання!), набагато дорожче. У гірськолижному Буковелі відпочити можна теж за півтори тисячі гривень, але програма, вечеря і все решта – за додаткову плату.
З КИМ:
… з друзями
Якщо у вас «збита» і дружня компанія – питань немає. А якщо ж одразу виникає дилема – кого запросити, куди піти чи як їх всіх об’єднати, то вихід один – дочекатися, коли більшість визначиться з місцем святкування і зібрати тих, хто залишився. Культурну програму варто продумати заздалегідь. Дивитися диск з улюбленим усіма фільмом не актуально, телевізор – теж поганий варіант. Можна організувати вечірку у стилі 80-х або ж оформити кімнату в стилі нічного клубу – неон, підсвічування і відповідна музика. В перерві між гарячими танцями та застіллям можна організувати традиційний шашлик, сніжки, феєрверки і навіть покататися на лижах чи санях. А можна, як у дитинстві – на мішку чи кульку. Коли ж із компанією не пощастило, то може варто просто удвох?
… вдвох
Це ідеальний варіант, якщо ви втомилися від великих компаній та гучних вечірок. Однак. до організації варто підійти серйозно. Якщо ви обоє гурмани – відмовтеся від традиційних страв. Якщо ж ви, навпаки – консерватори, то без курки, картопляного пюре, салатів та мандарин не обійтися.
Можна замість вечірньої сукні вбратися в спеціально куплену з такої нагоди нижню білизну, але тоді будьте впевнені, що під бій курантів ви вже точно не будете розливати шампанське. Але… хіба ж без вашої участі новий рік не прийде?
Одним словом, варіантів чимало. Сподіваємося, поради «Телеграфу» допоможуть вам зробити правильний вибір, адже як зустрінеш Новий рік, так і ... Ну, ви й самі знаєте.
Глінтвейн – самий зимовий напій.
Гарячий, смачний та ароматний напій, який можна готувати самостійно, вдома, варто лише знати кілька простих правил:
– глінтвейн подається тільки гарячим;
– можна додавати ром, коньяк та міцний чорний чай. Ром та коньяк додають після того, як напій вже зняли з вогню, а чай – варто перемішати з вином на початку;
– глінтвейн потрібно довести до кипіння, але в жодному разі не кип’ятити.
– після приготування – 10-15 хвилин дати напою настоя-тися, щоб вино повністю увібрало смак та аромат спецій.
Глінтвейн класичний:
Вам знадобляться однакова кількість гарячого червоного столового вина і міцного чаю. Зі спецій додайте корицю та гвоздику. Все разом довести до кипіння.
Глінтвейн для любителів спецій:
До червоного сухого вина додати одну паличку кориці, 10-12 штук гвоздики, 1 зірочку бадьяна (аніс зірковий), 10 коробочок кардамону, 1 чайну ложку коріандру, півчайної ложки чорного перцю горошком, мускатний горіх, 4 ст. л. цукру, половину лимона або лайма та 2 ст. л. коньяку.
А щоб глінтвейн був смачніший – його обов’язково потрібно варити на свіжому морозному повітрі і обов’язково з веселою компанією.

Туристичні фірми Хмельницького, які пропонують Новорічні тури:
Гранд-Тур-Вояж
Тел.: 70-10-94, 70-10-95, (067) 368-50-19.
Вул. Свободи, 19, офіс 1.
Мтб-Тур
Тел. (0382) 72-00-53.
Вул. Грушевського, 86, офіс 13.
Отпуск-тур
Тел.: 093-728-18-88, 097-999-79-12, 71-82-42.
Вул. Подільська, 3.
Перфект тревел
Тел.: 65-11-10, 068-208-17-77.
Вул. Проскурівського підпілля, 46.
СПД Осика
Тел.: 61-60-50, 067-740-66-98.
Вул. Проскурівська, 2 офіс 33.
Колумб ВІП
Тел.: 707-504, 795-606
Вул. Соборна, 57 офіс 14.

Санаторії Сатанова:
Санаторій «Товтри», (03851) 5-10-23, 9-23-24.
Оздоровчий комплекс «Аква віта», 067-505-58-10.
Санаторно-лікувальний комплекс «Перлина Поділля», (03851) 9-23-54.
Санаторій «Збруч», (03851) 9-23-54.
Зелена садиба «Загублений рай» (с. Кринцилів),
067-621-51-79.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую