ye-logo.v1.2

Погляд на себе і сусідів: виставку фотографів з шести країн відкрили у Хмельницькому

Культура 1891
Фотовиставку можна подивитися до 19 вересня
Фотовиставку можна подивитися до 19 вересня. Фото: автора

Мета виставки — показати, якою бачать Україну сусідні країни.

 У Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва з нагоди 25-річчя Незалежності України відкрилась Міжнародна виставка «Моя країна в «Східному партнерстві».

До експозиції увійшли роботи фотографів з шести країн, що належать до ініціативи «Східне партнерство»: Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови, Білорусі, України. Загалом представлено 53 фотографії. Як розповів директор музею Костянтин Жданов, фотомитці презентують свою країну і погляд на сусідів. Представлено і фотографії українців, зроблені в Азербайджані, Вірменії, Білорусі, Грузії і Молдові. Можна побачити і стереотипи, і несподівані ракурси. 

«Фотографи подорожували цими країнами і знімали. І ось такий симбіоз, бачення України і не тільки її представлено на виставці», - сказав Костянтин Жданов.

Про фотовиставку розповів директор музею

Відкрила виставку керуюча справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій. За її словами, Україна – прекрасна країна, а українці відкриті й гостинні. Крім того, фотовиставка показує хмельничанам різні національні особливості країн. Присутні на відкритті фотографи кажуть, що гарні світлини можна зробити будь-де.

Фотографи показали своє бачення країни

«Місця для фотографій можуть бути різноманітні. Мені здається, без різниці, де робити фото. Головне побачити кадр. Природа змінюється, неможливо сказати, де краще і цікавіше. Я фотографував на Хмельниччині Товтри, фортеці, Сатанів, завжди можна знайти щось цікаве», - говорить фотограф Олександр Савенко.

Автори робіт багато подорожували

Більшість фотографій, які представлені на вернісажі, були зроблені під час фотопленерів «Моя країна в «Східному партнерстві». Вони проводилися з серпня по жовтень минулого року в кожній з шести країн регіону для переможців творчих національних конкурсів, як професіоналів, так і аматорів.

Присутні на відкритті обмінювались враженнями

Світлини можна подивитися у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва (вул. Проскурівська, 56) до 19 вересня.

Світлини зацікавили відвідувачів

На фото і стереотипи, і незвичності

Виставку відкрили до Дня Незалежності

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую