ye-logo.v1.2

Мотозліт у Меджибожі, день другий: Як байкери у монастир їздили

Культура 4537
Байкери їздили на екскурсії на власних залізних конях
Байкери їздили на екскурсії на власних залізних конях. Фото: автора та Сергія Щура

Учасники байкерського фестивалю «Wer Wolf 2016» не лише веселилися, а й здійснювали екскурсії.

Нагадаємо, що Хмельницька асоціація мотоциклістів на чолі з Володимиром Бадлюком влаштувала у Меджибізькій фортеці етно-мотозліт «Wer Wolf 2016». Перший день фестивалю за участю байкерів з різних куточків України запам‘ятався веселими перегонами на тарантасах – саморобних тачанках на підшипниках, які колись користувалися популярністю серед дітлахів.
Другого дня байкери відкривали для себе пам‘ятки Меджибожа та Хмельниччини. Так, вранці вони вирушили у пішу екскурсію фортецею, а також відвідали руїни костелу та іудейське кладовище, де похований засновник хасидизму Баал Шем Тов. Працівники Державного історико-культурного заповідника «Межибіж» розповіли гостям про історичне значення містечка та фортеці.


Під час екскурсії у руїнах костелу.

Ознайомившись із цікавинками Меджибожа, мотоколона учасників зльоту вирушила у Летичів, де оглянула старовинний домініканський костел. Згодом байкери поїхали у Головчинці, щоб подивитися Свято-Преображенський жіночий монастир, випити води у цілющому джерелі і скупатися у кар’єрі.


Хмельничанка Тамара Трофімчук влаштувала ярмарок старовинного автентичного одягу.

По обіді фестиваль продовжився у фортеці, де для учасників та гостей працювала національна кухня і революційний бар, ярмарок старовинного українського одягу, відбувалися різні конкурси і розваги.


Козацько-байкерські танці.

А завершився вечір виступами українських гуртів The Serious, «Чумацький шлях», Black Cat Bone.


Діти також велелилися на повну, стрибали і переверталися у сіні.

Відгулявши веселий фестиваль, працівники Державного істороко-культурного заповідника «Межибіж» готуються до наступних заходів. Як розповів директор заповідника Олег Погорілець, у планах – відвідування наукової конференції у Кракові та проведення власної науково-краєзнавчої конференції, присвяченої музейній справі. А 31 жовтня відбудеться фестиваль «Гарбузова ніч у фортеці».

«У фортеці будуть розгортатися дивовижні дійства, для дітей і дорослих ми підготуємо цікаві конкурси, а ще – численні страви з гарбуза, від кількох видів каш до гарбузової випічки і напоїв», - розповів пан Олег.

Вітальне слово директора заповідника Олега Погорільця.

Володимир Бадлюк очолює Хмельницьку асоціацію мотоциклістів два роки.

Біля наметів припарковані мотоцикли.

Патріотичний байк з тризубами, написами "Слава Україні" та "Україна понад усе".


Відвідувачі фестивалю фотографувалися на мотоциклах.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую