ye-logo.v1.2

За лаштунками фестивалю: про шведів, студентів і «Республіку» для дорослих

Культура 2968

Другий день міжнародного фестивалю Республіка обіцяє бути ще цікавішим, ніш перший.

У Кам’янці-Подільському триває чи не останній із серії open air фестиваль «Respublica».

Сьогодні, 2 вересня, на різних сценах фестивалю виступатимуть такі гурти та виконавці як Арсен Мірзоян, Mamarika, «Вагоноважатые», «Тінь Сонця», «Trubetskoy», наша «Motor’rolla» та інші.

До речі, кілька гуртів із Швеції "Scream Your Name", які виступатимуть на головній сцені сьогодні та "Walking With Strangers" - завтра, привіз на фестиваль сам посол країни. І поки музиканти розважатимуть молодь, пан посол зустрічатиметься із представниками міської ради. 

Організатори кажуть, сьогодні людей стало ще більше, але точної кількості не повідомляють. Однак, як нам повідомили у Кам’янець-Подільській міській раді, очікується, що за всі чотири дні фестивалю, його відвідає близько 10 тисяч людей.

«Точну кількість учасників фестивалю назвати поки що дуже важко. Однак, раніше організатори повідомляли, що за весь період фестивалю його відвідає близько 10 тисяч учасників. Місто з 1 вересня ожило, заворушилося і знову відповідає своєму статусу «студентське місто». З вересня, коли в місто повертаються студенти, воно стає справжнім», – повідомив заступник міського голови Вадим Савчук.

Найбільшу кількість учасників очікують на фестивалі в суботу

Та якщо місто прокидається з вересня завдяки студентам, то фестиваль «Respublika» сьогодні прокинувся з самого ранку завдяки заняттям з йоги, які проводилися у арт-дворику, що у фортеці.

Уже трохи згодом кам’янчан і гостей міста (особливо тих, хто у ці дні мешкає в наметах навколо фортеці) почали будити від сну музиканти, які почали готуватися до концертів.

Сергій Присяжний із музикантами готуються до концерту на сцені фортеці

Та поки, до прикладу хмельничани Сєня Присяжний із хлопцями готуються до виступу, Арсен Мірзоян, який ввечері також вийде на сцену, малює на одній зі стін портрет Чарлі Чапліна, вулицями міста ходять партнери фестивалю, активісти організації «Не Дай СНІДу Шанс». Вони роздають навчальні брошурки про безпечний секс, різнокольорові браслети та безкоштовні засоби контрацепції. Активісти зізнаються, таке скупчення молоді дає можливість донести інформацію про безпечний секс до більшого кола осіб. Одночасно зізнаються, що молодь дуже часто скептично ставляться, коли їм розповідають про культуру сексу та відповідальність за нього. Однак, активісти не припиняють розповідати, кажуть у когось та залишиться в голові хоч якась інформація.

Фото прес-служби фестивалю

Молодь тим часом, відходить від вчорашнього дня фестивалю. Адже вчора, першого дня фестивалю на головній сцені публіку «запалював» Скрябін із новим солістом Євгеном Толочним, гурт «Kavadar» та інші.

На сцені у самій фортеці публіку розважали гурти «Один в каноє», «Люмьер» та акторка фільму «Гри престолів» зі своїм гуртом «Molotov Jukebox».

У арт-дворику, нагадаємо, окрім інших, співала хмельничанка Марина Круть зі своїми музикантами та білоруський гурт «Akute».

 

Найбільшої кількості учасників організатори очікують завтра і називають суботу – найкрутішим днем фестивалю, адже на головній сцені виступатимуть такі гурти як «Animal Jazz» та «The Hardkiss», а на сцені у фортеці співатимуть хлопці із гурту «Пропала грамота», які після п’ятирічної перерви об’єднали спеціально для виступу на фестивалі та «Bahroma». 

На студентській сцені, яка цього року вперше організована на фестивалі і знаходиться на площі Польський ринок, співатиме Віктор Павлік. Кажуть співак спеціально для студентської республіки написав програму виступу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую