ye-logo.v1.2

У рік Кролика скрізь має бути побільше металу і блиску

Культура 5596
Фото: Д

Що вдягнути у ніч з 31-го на 1-ше?

Наступний рік буде роком Білого Металевого Кролика (Кота), так стверджує східний календар. Року відповідають білий, золотий та жовтий кольори. Стихія – метал. Обов’язково з блиском. Для того, аби Новий рік був успішним, рекомендують зустрічати його в одязі вищезгаданих кольорів, віддаючи перевагу блискучим тканинам, щедро драпованим блискітками і бісером. Якщо ви зустрінете Новий 2011 рік в білому – рік пройде під знаком задоволення та подорожей, а жовтий (золотий) колір допоможе досягти успіху в сімейних справах. Не варто впадати у відчай прихильницям класичної „маленької” чорної сукні, її завжди можна достойно „обіграти” відповідними аксесуарами. „Альтернативним варіантом для ночі з 31-го на 1-ше, – каже хмельницька дизайнерка, власниця авторського салону „Асторія” Наталі Стиран, – стане сукня, нехай не білого кольору, проте з блискучими металевими прикрасами”.
А ось, якщо розглядати майбутній рік, як рік Кота, то у новорічному вбранні не обійтися без бантів і бантиків. Їх можна чіпляти де завгодно: на пояс, плече, зап’ястя, сумку, черевики, і навіть, вплітати у волосся.
„Білий” Новий рік відміняється...
Багато хмельницьких магазинів чомусь вирішили не йти на повідку у модниць – прихильниць східного календаря, і до новорічної ночі, станом на початок грудня, підготувалися погано. Безлічі вішалок білих, жовтих і золотих суконь ми там не знайти, як кажуть, і вдень з вогнем. За винятком традиційного дуету „білий верх – чорний низ”, для зустрічі білого Кролика одягнути майже нічого. Білосніжні ажурні кофтинки ми відшукали у магазині „Села”, що у „Либідь Плазі”, блузки такого ж кольору траплялися нам і в торгових центрах: „Магніт”, „Дитячий світ” і „Атріум”. Увінчався успіхом хіба що наш похід до магазину „Галерея моди”, що у „Либідь Плазі”. Покупку симпатичної вечірньої сукні тут можна здійснити за 500 гривень. Є кілька варіантів, і в потрібних нам кольорах. Крім того, у магазині „Олександра” цього ж таки торгового центру за 800 гривень можна придбати, як кажуть, „два в одному” – білу сукню з золотими ґудзиками. Багато оригінальних речей ми переміряли на 3-му поверсі „Дитячого світу”. Ціни тут помірніші, ніж у інших магазинах і бутиках. За 350 гривень є реальна можливість вибрати щось гарне для новорічної ночі, але не біле...
„На Новий рік головне, аби в новому, – відповідає на наше зауваження одна з продавчинь „Дитячого світу”, – ось, подивіться, які в мене є чорні сукні, червоні, рожеві... Всілякі! Біле – це на один раз, замаститься і викинути треба. А так і на День Валентина буде що одягнути”.
В очікуванні свята душа радіє лише на речовому ринку. Продавці знають, що саме потрібно їхнім клієнткам. На Новому та Старому базарах, а також на Весільній алеї ми побачили те, що шукали. Ціни від 300 гривень і вище. Тільки міряти дуже холодно.
Будь-які забаганки задовольнить персональний дизайнер
Розчарувавшись в асортименті магазинів, ми вирішили пошукати новорічного щастя ще й у місцевих салонах та ательє. Виявляється, робота з пошиття новорічного вбрання для хмельницьких панянок тут іде повним ходом іще з жовтня. Тканини-фаворитки, з яких замовляють сукні модниці – шифон, атлас, жакард. Послуги власного дизайнера-шевця обійдуться у суму, починаючи від 300 гривень за пошиття однієї сукні (без вартості тканини та фурнітури). Звісно, ручна та складна робота, яка забирає багато часу, вартує набагато дорожче.
„Прокат вечірньої сукні, – розповідає Наталі Стиран, – у нашому салоні від 200 до 450 гривень. При чому її можна буде одягнути не лише у новорічну ніч (а потім 1-го січня бігти здавати), але й – в інший день. До прикладу, 29-го грудня ви забираєте у нас сукню, а здаєте її аж 4-го січня”.
Крім того, швачки салону обов’язково „підгонять” наряд до фігури нової власниці, і якщо знадобиться, проведуть для цього не одну примірку.
За словами пані Наталі, цьогоріч модниці віддають перевагу „легким” коротеньким сукенкам, білим і золотим, „розбавляючи” їх деталями контрастних кольорів. До прикладу, чорна стрічка на корсеті, чорний пояс або клатч.
„Новорічна ніч – не час економити, – зауважує дизайнерка Яна Герман, – це свято, коли ви просто зобов’язані виглядати розкішно і перш за все, потрібно потішити себе. Колір вбрання має значення, але лише для людини, захопленої Сходом. Якщо вона вірить, що це принесе їй успіх у коханні чи кар’єрі, то це обов’язково станеться. Думка – матеріальна”.
Важливі деталі
Взуття
Ідеальний варіант для новорічної ночі – туфлі на платформі, високих і дуже високих підборах у найвигадливіших дизайнерських варіантах. І бажано, щоб на них було багато шнурівки.
Макіяж
Модна „фішка” сезону осінь-зима 2010-2011 – це макіяж, який робить акцент або на очі, або на губи.
Аксесуари
Металеві браслети та сережки, прикраси з камінням Сваровські, пояси, обшиті блискучим камінням, клатчі з тканини, що „переливається”, капелюшки та пальчатка – довершать ваш образ.
Символіка року
Навіть якщо зустріч 2011 року у вашій компанії не передбачає балу-маскараду, вбрання з елементами костюма кролика або котика (вушка, хвостик) нікого з гостей не залишить байдужим.
Настрій
Навіть якщо щось пішло не так, як хотілося, він у цю казкову новорічну ніч має бути таким же грайливим, як і сам винуватець свята, що наближається.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую