ye-logo.v1.2

Картини дев’яти італійських художників експонуються у Хмельницькому

Культура 3215
На відкриття виставки прийшло чимало людей
На відкриття виставки прийшло чимало людей. Фото: автора

Автори поексперементували з формами і кольорами.

 У Хмельницькому обласному художньому музеї 3 листопада відкрилась виставка живопису «Свіжий вітер озера Комо» художнього об’єднання «UpАrt». До експозиції увійшло 27 робіт дев’яти італійських художників.

«Цією виставкою ми розширюємо географію нашої виставкової діяльності: авторами робіт є сучасні італійські художники. Познайомившись з виставкою, ми можемо дізнатися, як бачать італійці навколишній світ, як реагують на нього, що їх хвилює, що приносить задоволення», - сказала директор художнього музею Лариса Чернова.

Як розповідає куратор виставки Марина Заславська, на ній представлено різноплановий живопис. Кожен з авторів пропонує суб’єктивне бачення, свої експерименти з формою і кольором. Художники використовують різні техніки, в деяких роботах переважає колір, в інших - лінії і форми.

Виставку відкрили в художньому музеї

«Роботи написані в різний час, але більшість – у 2015-16 роки. Виставка презентує творчі пошуки митців у абстрактному живописі. Художники намагаються показати те, що яскраво представляє їхню внутрішню суть», - каже Марина Заславська.

Усього представлено 27 робіт

Роботи з Італії привіз художник Сергій Папроцький. Митець зізнається, що це було нелегко. Також пояснює, що самі автори не присутні на відкритті, бо «злякались» українських поїздів, а аеропорт у Хмельницькому так і не працює.
«Через наші тривалі дивні митні правила і закони, везти з-за кордону виставку було проблематично, так само нелегко буде її вивезти, - говорить Сергій Папроцький. - Я пропонував зробити виставку в Україні ще два роки тому, але якраз почалася війна, і художники злякалися. І в мене виникла ідея показати картини і в інших містах, щоб вони зрозуміли, побачивши фотоматеріали, що наша країна – культурна держава, яка має багаті традиції».

Здебільшого роботи абстрактні

Автори робіт, представлених на виставці, - це Аміко Марія (Amico Maria), Бонетті Сабріна (Bonetta Sabrina), Канната Кармела (Cannata Carmela), Фузар Алессандро (Fusaro Alessandro), Джампіетрі Ліна (Giampietri Lina), Каммер Рут (Kammer Ruth), Маттіві Антонієтта (Mattivi Antonietta), Рупчік Марчелла (Rupcich Marcella), Тотіс Даніела (Totis Daniela). Группу «UpArt» організувала одеська художниця Людмила Васильєва вісім років тому. Займаючись викладацькою діяльністю, вона об’єднала близько десяти художників-живописців. За час свого існування художнє об’єднання «UpArt» провело 15 виставок у місті Комо та його провінції, три виставки в Мілані.

На відкриття завітало чимало хмельничан

За словами Лариси Чернової, виставка відбувається у рамках проекту проекту «Перетинання» - спільного для художнього музею і музею-студії фотомистецтва. «Свіжий вітер озера Комо» є продовженням підсумкової виставки Першого відкритого всеукраїнського конкурсу абстрактної фотографії та фотопроекту Валерія Лещинського «Абстрагування душі».

Виставку можна подивитися до 2 грудня у Хмельницькому обласному художньому музеї (вулиця Проскурівська, 47).

Італійці показали своє бачення світу

Автори поексперементували з формою і кольором

Хмельницький став другим містом в Україні, де показали ці картини

Виставка презентує творчі пошуки митців у абстрактному живописі

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую