ye-logo.v1.2

5 книжок Лариси Притуляк

Культура 5160

Відомий акушер-гінеколог, заступник головного лікаря Хмельницької обласної лікарні з питань акушерства та гінекології та, як багато хто її в Хмельницькому називає, мама мам Лариса Притуляк – фанатка читання.

 «Я все життя читаю, – зізнається вона. – У Деражні, де я виросла, «проковтнула» всю бібліотеку. Та й зараз, хоч і зайнята страшенно, не уявляю жодного дня чи якоїсь поїздки без книжки». Не дивно, що ми розпочинаємо нову рубрику «Смаки» з п’ятірки улюблених книжок  Лариси Вікторівни. Вона з радістю розповіла нам, чому саме  обрала у свою «першу п’ятірку» ці твори.

1. «Маленький принц» Антуана де Сент-Екзюпері.
 – Я люблю цю казку з дитинства. Але мені здається, що вона важливіша в дорослому віці. Адже вона не тільки наповнена добром і світлом, а й твердить, що можна створити власний світ, свою планету, не зважаючи ні на що! І цінувати красу цього світу, творити красу самому.

2. «Майстер та Маргарита», «Записки молодого лікаря» та й узагалі весь Михайло Булгаков.
– Якщо пам’ятаєте, у «Записках» є такий епізод – молодий лікар, котрого призначили працювати у далеке село, приймає пологи. Жінка вже на столі, а він бігає в іншу кімнату, щоб прочитати медичну енциклопедію і не помилитися. Це мені так знайомо! Я теж на початку дуже боялася зробити помилку. Адже на кону життя двох людей! Насправді булгаківська проза вражає своїми містичністю та реалістичністю водночас.

3. «Пригоди бравого солдата Швейка» Ярослава Гашека.
– Нині ми ніби розучилися щиро сміятися. А ця книжка змушує реготати навіть найбільших буркотунів.

4. «Сто років самотності» Габріеля Гарсіа Маркеса.
– Це такий глобальний твір! Після його прочитання залишається відчуття глибини життя, вищого призначення людини. Роман вражає в саме серце. Я його люблю перечитувати.

5. Вірші Ліни Костенко.
– Не знаю кращої поетичної лірики. Люблю і самі вірші, і пісні на них. Якось відпочивала в Трускавці й купила там касету львівської виконавиці, котра співає пісні на вірші Костенко, то затерла її до дір.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую