ye-logo.v1.2

«Гобелени тчуть із почуттів»,

Культура 3801

– переконують учасники виставки художнього ткацтва та розпису тканини

Невеличке приміщення художньої галереї, що на Проскурівській, ледве вмістило усіх бажаючих, які зібралися на презентацію експозиції робіт декоративно-прикладного мистецтва старшого викладача кафедри дизайну Хмельницького національного університету Надії Петречко-Теслюк та її студентів-випускників.
„Винуватиця” свята, учасниця шести всеукраїнських виставок, про художні витвори своїх вихованців відгукується, наче про рідних. Адже килим для неї не просто ужиткова річ. В ньому вона бачить своєрідну картину навколишнього світу, який переповнений роздумами. „Іноді тихими стражданнями, подекуди – радістю і натхненням”, – каже жінка. Майстриня зізнається, що ткацтво – робота, яка не терпить поспіху. Вона власноруч розробляє ескізи, ретельно підбирає нитки та кольори, сама тче за верстатом. На створення одного гобелена іде до шести місяців. І звичайно ж, величезне значення мають настрій і натхнення, з яким вона приступає до ткання. Свої роботи жінка вперше подає на огляд загалу в такому широкому обсязі. Деякі з них уже тривалий час перебувають в приватних колекціях і залишили їх лише за для виставки.
Звертає нашу увагу педагог і на текстильні витвори своїх підопічних, вправлені у відомий повсякденний жіночий аксесуар – сумочку. „Студенти тчуть їх, починаючи з нуля, – ділиться секретами довершених аксесуарів Надія Петрівна, – спершу натягують на раму основу. А тоді прокладають кожну ниточку, виконуючи задуманий орнамент. І чим вона тонша – тим більше цінується гобелен...”.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую