ye-logo.v1.2

П’ять умов для музикантів і арт-менеджерів, щоб поїхати до Німеччини безкоштовно

Культура 2706
Андрій Захарко каже, українські музиканти відправляться до Дрездену в червні, а німецькі гості приїдуть на Хмельниччину наприкінці серпня.
Андрій Захарко каже, українські музиканти відправляться до Дрездену в червні, а німецькі гості приїдуть на Хмельниччину наприкінці серпня.. Фото: автора

Тиждень навчання у кращих професіоналів Німеччини за рахунок Міністерства закордонних справ цієї країни пропонують українським музикантам.

Про грантові гроші, які Європейські і не лише країни виділяють на різноманітні проекти, що реалізовують в Україні, годі й говорити. А ось на музикантів звернули увагу чи не вперше, каже директор фестивалю Respublika Андрій Захарко.
Українські музиканти мають можливість поїхати до Дрездена повчитися у колег і навіть виступити на місцевому фестивалі, за кошти Міністерства закордонних справ Німеччини.

«Проект полягає в тому, що група молодих музикантів та арт-менеджерів із Німеччини та України візьмуть участь у тижневій програмі обміну у кожній із країн. Музиканти будуть навчатись правильному музичному продюсуванню та запису пісень, побудові захоплюючих живих виступів, зустрінуться зі спеціалістами із захисту авторських прав на свою музику. Арт-менеджери в цей час будуть займатись повною адміністративною підтримкою проекту, отримають цінний досвід роботи в міжнародній логістиці та менеджменті, зустрінуться з букерами та менеджерами закордонних концертних залів та отримають перші міжнародні знайомства для організації проектів і закордонних турів своїх артистів», – йдеться у офіційному повідомленні на сторінці фестивалю Respublica.

«Проект написала наша нова працівниця, яку ми взяли для роботи на фестивалі. Ми відправили її в Німеччину на навчання. Вона там тиждень повчилася, повернулася, написала проект і виграла його. Ми ним дуже пишаємося, бо це перший пов'язаний з музикантами. На них ніхто ніколи нічого не давав», – зізнається Андрій.

Що потрібно для того, щоб стати учасником програми:

1. Музикант повинен бути маневреним, адже йому доведеться грати з різними гуртами і колегами-музикантами і навіть в різних стилях;

2. Володіння кількома музичними інструментами буде великим плюсом при відборі учасників.

3. Обов’язкове знання англійської або німецької мови, адже там не буде перекладача.

4. Наявність закордонного паспорту та можливість узяти участь в обох частинах програм (червень 2017 – в Німеччині, кінець серпня-початок вересня – в Україні).

5. Вікові обмеження 18-35 років.

Для арт-менеджерів окрім перерахованих пунктів, важливий також досвід роботи в культурних проектах.
Учасників шукатимуть по всій країні, однак як зізнається Андрій, дуже цікаво буде підтягнути людей з малих міст, адже у столиці й так вистачає місць і професіоналів.

«Мені особисто буде цікаво, щоб хтось з Хмельницького, чи з Кам’янця-Подільського поїхав – зізнається Андрій Захарко.

Для того, щоб потрапити у список тих 8 щасливчиків, які безкоштовно поїдуть до Німечини на тиждень потрібно залишити заявку під дописом на офіційній сторінці фестивалю у Фейсбук.

Завка повинна містити: 1. Коротку інформацію про музиканта\арт-менеджера; 2. Перелік інструментів, на яких грає музикант та рівень володіння; 3. Вказати мови, які знає музикант; 4. Додати відео, або лінк своєї гри на інструменті, чи інструментах, а для арт-менеджерів – вказати проекти, в яких працювали/волонтерили та які обов’язки виконували; 5. Написати короткий мотиваційний лист, чому саме вас варто обрати для участі у проекті та як ви використаєте і реалізуєте набуті знання і вміння.

Українські музиканти відправляться до Дрездену в червні, а німецькі гості приїдуть на Хмельниччину наприкінці серпня.
Спочатку організаційний комітет RespublicaFEST обере 20 найкращих заявок від музикантів для участі в проекті, а потім незалежне журі, у складі редакторів українських музичних видань, із 20 запропонованих обере 6 учасників-музикантів, які і візьмуть участь у програмі. Двох арт-менеджерів для проекту організаційний комітет RespublicaFEST обере самостійно, враховуючи досвід та мотивацію аплікантів.

До речі, організатори запевняють, що принциповим при відборі буде також дотримання гендерної рівності, тому і чоловіки і жінки матимуть рівні шанси потрапити у число щасливчиків, які поїдуть до Дрездену.

Дати прийому заявок – до 13 травня, а результати оголосять 15 травня 2017.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую