ye-logo.v1.2

Старовинні турки і новітні рецепти: кавоманів з усієї країни зібрав ароматний фестиваль у Кам’янці-Подільському

Культура 3110
Туристи активно фотографуються біля рекордної 333-літрової турки
Туристи активно фотографуються біля рекордної 333-літрової турки . Фото: Ірини Кузнєцової

В місті цими днями масово п’ють каву.

 Саме цими вихідними у Кам’янці відбувається фестиваль кави “Кам’янецька турка”, який тут організовують вже вчетверте. На площі Польський ринок розмістилось міні-містечко, де можна скуштувати цього ароматного напою різних сортів та способів приготування. Найбільше смакують кавою туристи, які завітали до Кам’янця на травневі свята.

“Ми приїхали сюди на екскурсію, і прогулюючись, потрапили на фестиваль кави. Для кавоманів – це справжня знахідка”, - розповідають Вікторія і Олена з Києва.

Серед столичних гостей на головній площі Старого міста не лише ті, хто дегустує каву, а й ті, хто її готує. Так киянин Ілля Мєлєнтьєв привіз для кам’янчан та гостей сучасну технологію приготування кави.

Щоб скуштувати кави по-турецьки, потрібно вистояти в черзі

“Для заварювання я використовую спеціальну воронку. Гаряча вода просочується крізь змелену каву, яка насипається у воронку з паперовим фільтром, а відтак ми отримуємо очищений напій, смак якого відрізняється від звичайного. До того ж така кава стає смачнішою тоді, коли вона охолоджується”, - розповідає Ілля.

Ілля зі столиці готує кавовий напій завдяки спеціальній воронці

Щоб учасники фестивалю могли оцінити нову технологію, хлопець давав куштувати напій безкоштовно. Також він поділився секретом пропорцій рецепту приготування – 6 грамів кави на 100 мл води.

Співорганізатор фестивалю Олег Вощинський готує запашну каву

Окрім кави, привертає увагу перехожих виставка старовинних речей, завдяки яким готують каву. Як розповідає власник цінних речей, співорганізатор фестивалю Олег Вощинський, у колекції представлені турки та кавомолки, виготовлені на початку дев’ятнадцятого століття.

Туристи зі столиці випадково потрапили на фестиваль кави і вирішили відчути його родзинку

Поруч із виставкою можна скуштувати кави, приготованої на розжареному піску. Та як зізнається власник кав’ярні “Кава від поліцмейстера” Олег Вощинський, він очікував на більшу кількість кавоманів. Хоча організатори сподіваються на те, що пік настане ближче до вечора. Окрім смакування кавою, туристи активно фотографуються біля рекордної 333-літрової турки та атракцій, що мають кавову тематику.

На фестивалі представлена колекція раритених кавових атрибутів

Продовжиться фестиваль кави завтра – 7 травня, тому ті, хто ще не встиг спробувати філіжанку кам’янецької кави, зможе це зробити.

У ці дні Камянець - рай для кавоманів

Ірина КУЗНЄЦОВА

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую