ye-logo.v1.2

«Чілдрен Кінофест – 2017»: огляд фільмів, які покажуть юним хмельничанам

Культура 2811
Кінофестиваль відкриють анімаційним фільмом «Життя Кабачка»
Кінофестиваль відкриють анімаційним фільмом «Життя Кабачка». Фото: kinojack.com

Сьогодні, 15 травня, стартувала реєстрація на покази.

В Україні незабаром стартує міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків, фільми якого покажуть у 19 містах України, зокрема – й у Хмельницькому.

Так, з 27травня по 4 червня у кінотеатрі імені Шевченка (вул. Проскурівська, 40) маленьким хмельничанам безкоштовно покажуть дев’ять фільмів, сім з яких будуть змагатися за звання найкращого в цьому році. А відбудеться це наступним чином: на вході до кінозалу глядачі отримають бюлетень для голосування та зможуть оцінити, наскільки їм сподобався фільм.

І першим, що побачать хмельничани, стане французька анімаційна стрічка «Життя Кабачка», яка отримала премію «Сезар» за найкращий дебют та оригінальний сценарій, а також була номінована на премію «Оскар».

До речі, вхід на «Чілдрен Кінофест» – безкоштовний. Але, щоб потрапити на сеанс, необхідно зареєструватися на сайті фестивалю. Для цього потрібно лише вказати ваші ім'я, прізвище, emаil і бажану кількість квитків (максимальна кількість – 5 шт). 

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ

(показ фільмів розпочинається щодня о 9:15 годині)

27 травня (субота) – «Життя Кабачка» (8+)

Режисер – Клод Баррас. Виробництво – Швейцарія, Франція. Тривалість – 66 хв.

Після смерті матері, маленького Ікара відправляють до притулку, де кожна дитина розповість йому свою непросту історію. У своєму новому домі хлопчик отримає кумедне прізвисько, знайде друзів і дізнається, що таке міцна дружба, турбота і справжня любов.

28 травня (неділя) – «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу» (7+)

Режисер – Крістофер Н. Роулі. Виробництво – Великобританія. Тривалість – 98 хв.

Моллі Мун – сирота, яка живе у притулку. Життя навкруги складно назвати щасливим, та одного разу все змінюється: до рук дівчинки потрапляє таємнича стародавня книга з гіпнозу. Моллі відкриває у собі дивовижну здатність – змушувати людей робити все, що вона забажає.

29 травня (понеділок) – «Маленький Монстр» (4+)

Режисери – Матіас Брюн, Мікаель Екблад, Тед Сігер. Виробництво – Швейцарія, Німеччина, Швеція. Тривалість – 72 хв.

Донька-Монстр – єдина і найулюбленіша дитина у клані Монстрів. Вона проводить свої дні у знайомій обстановці, граючи зі своїм найкращим другом – механічною іграшкою. Коли Мама-Монстр дізнається, що в сім'ї скоро буде поповнення, Донька-Монстр вирушає у подорож – їй доведеться знайти i зрозуміти своє нове місце у родині.

30 травня (вівторок) – «Люблю тебе, мамо» (12+)

Режисер – Яніс Нордс. Виробництво – Латвія. Тривалість – 83 хв.

Історія про тринадцятирічного школяра Раймонда і його матір. З одного нічим не примітного зауваження в школі починається багатий на пригоди тиждень у житті Раймонда: хлопчик тікає з дому, знайомиться з небезпечним світом нічної Риги, потрапляє в поле зору поліції і, врешті-решт, рятує свій саксофон, дружбу і репутацію в маминих очах.

31 травня (середа) – «Вперед, до школи» (6+)

Режисер – Фредерік Мельдаль Ньоргор. Виробництво – Данія. Тривалість – 78 хв.

Фільм запрошує провести день з 6-річним Вілладсом. З ним не засумуєш – хлопчик часто потрапляє у халепу, тому що головне його правило – порушувати правила дорослих!

1 червня (червер) – «Микита Кожум’яка» (+5)

Режисер – Манук Депоян. Виробництво – Україна. Тривалість – 85 хв.

Маленький Микита, син відомого богатиря Кожум'яки, вирішив, що теж може перемогти дракона, як це колись зробив його батько. Попри його заборони, Микита знаходить спосіб вплутатися в пригоди, і тепер тільки від його хоробрості залежить, чи здолає він величезного дракона і чи потрапить з чарівного світу назад додому...

2 червня(п’ятниця) – «Хлопчик у золотих штанах» (7+)

Режисер – Елла Лемхаген. Виробництво – Швеція, Данія. Тривалість – 99 хв.

Канікули двох друзів псує чужий жарт: їхнє рішення скупатися використали дорослі підлітки. Вони викрали одяг хлопців, але один з них зміг знайти собі штани замість втрачених джинсів. Ось тільки у цих брюк була дивовижна властивість – кожного разу, засовуючи руку до правої кишені, герой витягав грошову купюру.

Також маленьким хмельничанам покажуть два фільми, які вже заслужили світове визнання і не входять у конкурсну програму: «Люм’єр!» і «Лапа».

3 червня (субота) – «Люм’єр!» (7+)

Режисери – брати Люм'єри, Тьєррі Фремо. Виробництво – Франція. Тривалість – 90 хв.

У 1895 році брати Люм'єри створили перший у світі фільм, винайшли кінематограф i познайомили глядачів з мистецтвом кіно. Всесвітньо відомі шедеври, або дотепер невідомі скарби – ця добірка відреставрованих стрічок пропонує подорож до витоків кіно. Фільм супроводжується коментарями одного з найбільших фанатів кіно усіх часів – директора Каннського кінофестивалю Тьєррі Фремо. Разом з ним класика кіно перетворюється на сучасну комедію, яка потішить малих та дорослих глядачів. 

4 червня (неділя) – «Лапа» (7+)

Режисер – Роберт-Адріан Пежо. Виробництво – Угорщина. Тривалість – 92 хв.

Ця історія заснована на реальних подіях. Золі – машиніст трамваю, але завжди мріяв допомагати людям у біді. Лапа – розумний пес, який вміє знаходити загублені речі і рятувати тих, хто потрапив у халепу. Зустрівши одне одного, Лапа і Золі знаходять своє справжнє покликання. Команда тренера і собаки-рятувальника здолає чимало перешкод на шляху до успіху, любові оточуючих і навіть міжнародної слави.

Нагадуємо, що покази фільмів і мультфільмів – безкоштовні, але для того, щоб їх побачити, потрібно зареєструватися

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую