ye-logo.v1.2

У Хмельницькому покажуть фільм про життя найзагадковішого режисера сучасності

Культура 1684
Девіда Лінча називають найзагадковішим режисером сучасності
Девіда Лінча називають найзагадковішим режисером сучасності. Фото: unian.net

В арт-центрі «MASLO» покажуть фільм про Девіда Лінча.

«Девід Лінч: Життя в Мистецтві» – це унікальна подорож по біографії культового американського кінорежисера – Девіда Лінча. Світова прем’єра цього фільму сталася увересні 2016 року, а тепер фільм побачать і хмельничани.

Хоч Девід Лінч ніколи не збирав великих кас і не завжди був фаворитом кінокритиків, його творчість породила своєрідний культ. Адже він є одним з небагатьох сучасних режисерів, чий візуальний та вербальний стиль одразу впізнається: його фільми вирізняються елементами сюрреалізму, атмосферою кошмару і марень, дивними і відразливими образами та оригінальною музикою. Більшість його робіт досліджують темну сторону життя маленьких міст США (наприклад фільм «Синій оксамит» та серіал «Твін Пікс»), або незграбних метрополісів («Голова-гумка», «Загублене шосе», «Малголленд-Драйв»).

У фільмі «Девід Лінч: Життя в Мистецтві» режисер розповідає про своє ідилічне дитинство, тривожне студентство та пошуки шляху в мистецтві. Цей фільм увібрав усе найкраще з творчості режисера, його власної музики та ранніх фільмів, і допомагає пролити світло на найтемніші закутки його унікального світу, даючи глядачам можливість краще зрозуміти людину і митця.

У Хмельницькому цей фільм покажуть у рамках всеукраїнської акції, присвяченої виходу третього сезону серіалу «Твін Пікс». А зважаючи на те, що сам Девід в одному з інтерв’ю оголосив, що після виходу на телеекрани усіх серій нового «Твін Піксу» перестане знімати кіно, прикувало до нього увагу багатьох.

Отож, показ фільму «Девід Лінч: Життя в мистецтві» відбудеться у неділю, 21 травня, в арт-центрі «MASLO» (вул. Староконстянтинівське шосе 20/3). Початок – о 19:00 годині. Вхід – 40 гривень.

Афіша. Фото: з офіційної сторінки заходу у «vk.com»

Цікаві факти про фільм

  1. 1. Фільм «Девід Лінч: Життя в мистецтві» був приурочений до 70-річчя режисера.
  2. 2. Стрічка була представлена на Венеціанському фестивалі минулої осені і номінована на приз «Venezia Classici» за кращий документальний фільм про кіно.
  3. 3. Зйомки почалися у 2012 році, в той час, коли у Лінча народилася друга дочка Лула Богиня, якій він і присвятив цей фільм.
  4. 4. Гроші на виробництво фільму «Девід Лінч: життя в мистецтві» зібрані методом краудфандингу (громадського фінансування). На збори коштів знадобилося кілька років, у підсумку проект зібрав майже $180 тисяч замість заявленої мети в $30 тисяч.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую