ye-logo.v1.2

На центральній вулиці Хмельницького показали культури восьми європейських країн

Культура 2634
Містяни залюбки робили світлини в облаштованих фотозонах
Містяни залюбки робили світлини в облаштованих фотозонах. Фото: автора

В обласному центрі відзначили День Європи.

Сьогодні, 20 травня, на пішохідній вулиці Хмельницького організували показ культур і традицій восьми найбільниших європейських країн. Серед них Велика Британія, Франція, Німеччина, Польща, Угорщина, Греція, Іспанія та Італія. Усю Проскурівську розділили на локації і встановили намети. Біля них танцювали, співали, декламували вірші і, навіть, гралися.

«У третю неділю травня в нашій країні відзначають День Європи. З цієї нагоди у Хмельницькому орагнізували акцію, яка має на меті познайомити містян з традиціями і культурою країн, які входять до Європейського союзу. Вирішили це зробити у формі своєрідного европейського містечка. Кожна із країн представляє свою культуру, традиції, національні костюми, пісні, танці, страви», - зазначає заступник начальника управління культури і туризму міськради Світлана Шевченко.

За її словами, і діти, і дорослі можуть взяти участь святкуваннях, і, наприклад, підійти до намету, який представляє Грецію та навчитись танцювати народний танець сіртакі. Кожен маэ нагоду відкрити у цих країнах щось раніше не відоме.

Музиканти виконали традиційні іспанські композиції

Найчисельніше серед усіх країн, була представлена Польща. Демонстацією культури і традицій цієї сусідньої країни займались працівники Хмельницької централізованої бібліотечної система.

На Проскурівській встановили намети для кожної із країн

«Ми підготували книжково-ілюстративну виставку – «Україна - Польща завжди разом». Також, організували цікаву вікторину, де усі бажаючі можуть показати свої знання про країну. Для дітей придумали гру, за умовами якої, вони методом торцування мають створити прапори Польщі та України. Із музичним супроводом допомогла міська спілка поляків», - розповідвє заступник директора Хмельницької централізованої бібліотечної система Елла Холміцька.

Франція представили традиційний сир та вино

Завершать святкування Дня Європи у Хмельницькому концертною програмою муніципального естрадно – духового оркестру та народного ансамблю мажореток «Альфа».

"Греки" також розважали хмельничан

Містян навчали тацювати грецький сіртакі

Діти створили прапор методом торцування

Польща була представлена найчисельніше, серед інших країн


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую