ye-logo.v1.2

Дара Корній, разом із спеціальним гостем, запрошують хмельничан на літературне побачення

Культура 2562
Хмельничан запрошують на літературне побачення з відомою українською письменницею, громадською діячкою і патріоткою Дарою Корній
Хмельничан запрошують на літературне побачення з відомою українською письменницею, громадською діячкою і патріоткою Дарою Корній. Фото: art-area.com.ua

Українська письменниця Дара Корній працює у жанрі фентезі.

Уже завтра, 25 травня, до Хмельницького приїде відома українська письменниця Дара Корній. Громадська діячка, разом із спеціальним гостем, запрошують хмельничан на літературне побачення за філіжанкою кави. Містянам презентують літературно-мистецьку програму "Майдан, Любов, війна і не тільки...”.

“На презентацію завітає спеціальний гість — Володимир Чуловський, - розповідає директор Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи Тамара Козицька. - Організатори розповідають, що спочатку вони із Дарою Корній дружили, разом були на Майдані. Потім Володимир служив у зоні АТО, а після повернення, пара одружилась. Тепер всюди вони їздять разом. Така романтична історія варта окремої книги”.

За її словами, модеруватиме завтрішню зустріч Лора Підгірна - журналіст, письменниця і громадська діячка. Вона є авторкою та координатором проекту «Літературний туризм» та, власне, організатором програми "Майдан, Любов, війна і не тільки...”.

Отож, зустріч із Дарою Корній та Володимиром Чуловським відбудеться завтра, 25 травня, о 14.00 годині в читальному залі центральної бібліотеки міста Хмельницького за адресою: вулиця Подільська, 78. Вхід вільний. Гості зможуть придбати книги письменниці і взяти автограф.

Довідково: Дара Корній (Мирослава Замойська) – українська письменниця, яка працює у жанрі фентезі. Народилася 20 вересня 1970 року в селі Секунь Старовижівського району Волинської області. Середню школу закінчила в селі Княже Сокальського району Львівської області. Вищу освіту здобула на журналістсько-редакторському відділенні Українського поліграфічного інституту у Львові (нині Українська академія друкарства).

Перший роман письменниці в жанрі фентезі — «Гонихмарник» — було видано у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля» у 2010 році. Книга принесла авторці третю премію літературного конкурсу «Коронація слова» 2010 року в номінації «роман», була удостоєна нагороди «Дебют року» від видання «Друг читача» та стала лауреатом премії асамблеї фантастики «ПОРТАЛ-2011» — «Відкриття себе» імені Володимира Савченко. Після публікації першого роману Дара Корній отримала неофіційне звання «української Стефані Майєр».

Другий твір письменниці — роман «Тому, що ти є» — став «Вибором видавців» у конкурсі «Коронація слова – 2011». Роман «Зворотній бік світла» — «Вибір видавців» 2012 року. Перу письменниці також належать книги «Зірка для тебе» (2013), «Зворотний бік темряви» (2013), «Зозулята зими» (у співавторстві з Талою Владмировою) (2014), «Щоденник мавки» (2014), «Крила кольору хмар» (у співавторстві з Талою Владмировою) (2015), «Петрусь-химородник» (2015), «Зворотний бік сутіні» (2016), «Зворотній бік світів» (2016).

Дара Корній живе у Львові. Працює в Львівській національній академії мистецтв. Захоплюється дохристиянською міфологією, праукраїнськими віруваннями, етнографією, казками, народною музикою, книгами.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую