ye-logo.v1.2

Відомий актор просить підтримати фільм про героя АТО з 8-го полку

Культура 6948
Головну роль у фільмі виконає боєць 8-го полку Олег Гончар
Головну роль у фільмі виконає боєць 8-го полку Олег Гончар. Фото: na-starte.com

«Союз молодих кінематографістів» знімає художній фільм про Романа Матвійця.

Продюсерский центр «Ґармата» та «Союз молодих кінематографістів України» оголосили про збір коштів на зйомку першого художнього фільму про справжнього героя АТО. Це історія бійця 8-го спеціального полку Романа Матвійца з села Хорошів Білогірського району, який ціною свого життя врятував своїх побратимів.

27-річний Роман був кадровим військовим і у складі підрозділу 8-го полку спецпризначення два роки воював на сході України. Маючи три контузії і поранення в коліно, Роман Матвієць вже віддав борг країні, але дізнавшись, що в засідку потрапили його колишні підлеглі, повернувся до АТО і кинувся у лісосмугу, звідки бойовики поливали вогнем українських бійців. Його товариші припускають, що старшина зійшовся в рукопашну з двома бойовиками. Кулемет замовк, але Роман від отриманих кульових поранень помер на місці. Це сталося в липні 2016 біля Попасної (Луганська обл).

 

Роман Матвієць з дружиною і родина бійця. Фото: na-starte.com, з архіву

За геройський вчинок командування військової частини просить для Романа звання «Героя України» посмертно. Цього ж прагнуть і автори майбутнього фільму про бійця.

«Працюючи в Хмельницькому доля звела мене з вдовою бійця, героїчно загиблого в 2016 році. Я не зміг пережити в собі історію цієї сім'ї, і прийняв рішення поділитися з усією Україною драмою, яка жива, яка стала частиною мого болю, від якої я не зміг просто піти. Я хочу передати всім це почуття гордості, гордості крізь материнську любов і жіночу силу, але головне – крізь самопожертву чоловіка і батька. Героя сьогодення», – розповів автор ідеї Олександр Пушкін.

 

Необхідне фінансування фільму. Фото: na-starte.com

Зйомки фільму, який називатиметься «За Україну, за її волю!», розпочнуться вже у вересні, і авторам знадобляться гроші на оренду кіно-обладнання, оренду локацій та реквізиту, транспортні витрати, озвучку, пост-продакшн, тощо. Після цього фільм безкоштовно покажуть у всіх військових частинах країни, а потім пересувний кінотеатр відправиться у зону АТО. Також кінематографісти хочуть втілити мрію Романа Матвійця про автомобіль «Форд Мустанг».

«Утримуючи всю родину на платню військового, Рома мріяв про шикарний "Форд Мустанг". Буквально по копійці збирав гроші, та все ж купив старенького "амереканця". Оскільки Роман загинув, засобами від зборів у прокаті фільму і благодійних внесків глядачів, ми хочемо втілити у життя його мрію – відреставрувати і урочисто подарувати автомобіль синові Романа», – розповів Олександр Пушкін.

Підтримати фільм про героя АТО з 8-го полку може кожен. Для цього потрібно обрати суму винагороди, натиснути кнопку «Підтримати», ввести свою електронну адресу і номер банківської картки. 

Наразі проект підтримали багато відомих людей, зокрема й актор Олександр Пікалов. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую