ye-logo.v1.2

У Хмельницькому з'явиться сонячний годинник

Культура 1501

Ініціатором створення такого пристрою став ректор Інституту соціальних технологій при відкритому міжнародному університеті розвитку людини «Україна» Михайло Чайковський.

Разом зі скульптором Василем Корчовим вони розробили проект та почали втілювати його в життя. Годинник планують встановити у дворі інституту. «Взагалі, планується ціла архітектурна композиція, і поблизу годинника стоятимуть лавочки для відпочинку», – каже Михайло Євгенович.

Втілювач ідеї, скульптор Василь Корчовий, поділився деякими деталями композиції. Зокрема, розповів, що годинник буде виконано у вигляді жертовника, близько метра в діаметрі. На ньому будуть висічені деякі вислови українського філософа Григорія Сковороди, герб нашого міста, різноманітні орнаменти тощо. «Михайло Чайковський хотів, щоб філософських висловів було якомога більше, але я йому сказав, що вислови Сковороди мають бути такими, щоб запам'яталися надовго. Тому ми обрали кілька, котрі увіковічняться на сонячному годиннику», – поділився планами пан Корчовий. Відкриття архітектурної композиції «Сонячний годинник» планується на вересень цього року. «Якщо Василь Корчовий встигне, то, можливо, вже з 1 вересня можна буде звіряти свої годинники за сонячним, який стоятиме у дворі інституту. Якщо ж ні, то до Дня міста ми його відкриємо точно», – запевнив пан Чайковський.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую