ye-logo.v1.2

«Відлуння 2010» перетвориться у «Проскурівський Бродвей»

Культура 1530

Міжнародний фестиваль мономистецтва “Відлуння-2010” пройде у Хмельницькому з 24 по 29 серпня.

В приміщенні моно-театру “Кут” протягом шести днів будуть представлені моноспектаклі акторів з Німеччини, Литви, Вірменії, Білорусії, Росії та, звісно ж, України. Про це 9 серпня на прес-конференції розповів Володимир Смотритель, директор фестивалю, керівник, актор монотеатру «Кут». Фестиваль на Поділлі проходитиме втретє і саме Володимир Смотритель «депортував» його свого часу зі столиці. Заснований 1999 року, фестиваль має на меті ознайомити глядачів з кращими досягненнями в галузі театрального мономистецтва, розвитку цього жанру в Україні.

«Мономистецтво – це мистецтво еліти, а «Відлуння» – це елітарний фестиваль, – стверджує Володимир Петрович, – тому він не притягує багато людей, а лише тих, хто розуміється на мистецтві. З таких людей формується справжня еліта».

Цього року фестиваль буде особливим, адже багато подій на фестивалі і при його організації, відбуватимуться вперше. За словами Володимира Смотрителя, вперше фестиваль перейде у «малий формат», тобто всі вистави, окрім офіційного закриття, проходитимуть у монотеатрі «Кут». На час проведення фестивалю театр планують перетворити в центр культурного життя, так званий «Проскурівський Бродвей». Вперше планується трансляція вечірніх вистав у прямому ефірі на екранах місцевих телерадіокомпаній.

В рамках фестивалю, також вперше, відкриється клуб «Відлуння дня», який працюватиме щовечора і де на професійному рівні проходитиме обговорення кожного учасника і вистави. А ще, вперше проведенням і підготовкою фестивалю зацікавилася обласна влада. Адже такі фестивалі «не падають з неба, а завойовуються важкою і щорічною працею».

«За три роки проведення фестивалю на Поділлі, у нього вже з'явилися свої фани, формується відповідна культура і традиція – стверджує Володимир Петрович, – і дуже би хотілося, щоб одним із фанів стала обласна влада, адже за її підтримки ми зможемо вийти на професійний рівень з гран-прі і грошовою премією, з повноцінним конкурсом і професійним журі. Якщо так станеться, то це буде справжня перемога».

Квитки на фестиваль коштують 30 гривень і придбати їх можна у касі театру, або у представників, які незабаром «курсуватимуть» центральною вулицею Хмельницького.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую