ye-logo.v1.2

Не поїде до Росії, але виступить у Хмельницькому: концерт Сергія Бабкіна - відбудеться

Культура 4292

Активісти “Сокіла” передумали блокувати виступ артиста.

У Хмельницькому концерт відомого співака Сергія Бабкіна таки відбудеться. Молодіжна організація “Сокіл” передумала пікетувати виступ, оскільки артист виконав їх умови, - сказав, що не планує виступати у Росії.

Сьогодні, 23 жовтня, активісти “Сокола” організували зустріч-прес-конференцію зі співаком Сергієм Бабкіним. На ній і назвали умови, за яких “дозволять” виступити артисту в філармонії.

“Свою позицію щодо концерту висловили 20 жовтня, але ми не є категоричними. Наша вимога - кожен артист, поки на Сході війна, має мати позицію і її озвучувати. Бо артист є носієм культури, а його думки - приклад. Коли у країні війна аполітичним не можна бути. Не з Сергія Бабкіна ми почали. Згадаємо, що Потап і Настя не виступили в Хмельницькому через свою позицію”, - зазначив лідер молодіжної організації “Сокіл” і депутат облради від "Свободи" Віктор Бурлик.

За його словами, громадська організація вимагає того, щоб артист визначився. І поки йтиме війна на Сході, Сергій Бабкін мав підтвердити, що не буде їздити до Росії

“Я не планую свої виступи в Росії. В планах цього немає. І я розумію, поки відбувається те, що відбувається — не можна їздити”, - зазначив Бабкін.

Віктор Бурлик зустрівся із Сергієм Бабкіним

До речі, артист був не багатослівним, проте розмовляв виключно українською мовою. Майже усі його відповіді коментувала адвокат Ірина Малінська. Вона й повідомила, що в Сергія щось із горлом і йому важко говорити. Дуже коротко співак озвучив свою думку, про те, що відбувається на Сході України.

- Ви можете назвати те, що відбувається на Сході країни — війною? - запитав Бурлик.
- А наша влада може? - відповів Сергій Бабкін.

Окрім того, Бабкін зазначив, що негативно ставиться до зелених чоловічків — людей, які зі зброєю прийшли на його рідну землю. Каже, багато сказано в його піснях, зокрема про його відношення до світу.

Активісти "Сокола" теж прийшли на прес-конференцію

“У Дніпрі я казав, що влада Російської Федерації - агресор. Я патріот своєї країни. Живу в Харкові, тому розмовляв 38 років російською мовою. Зараз намагаюсь розмовляти українською, буду старатись і надалі. Є в планах поїхати з концертами на Схід”, - зазначив артист.

Як повідомив Віктор Бурлик, якби не відбулося прес-конференції, активісти прийшли б під філармонію виконувати рішення сесії облради про скасування концертів артистів, які виступали в РФ. Його, до речі, депутати проголосували рік тому. Прокоментував депутат і заяву директора філармонії Олександра Драгана.

“Сьогодні Драган сказав, що ми там середньовічні обряди проводимо. Коли знімалося це відеозвернння він особисто прийшов на цей захід з переляканими очима. І він не підписував до останнього моменту контракт. Все підписано було вчора о 23.20 годині. Я йому особисто бажаю мати чоловічу гідність і честь, бо коли ми до нього тоді підійшли, він мене запевнив, що концерт не відбудеться”, - сказав Віктор Бурлик.

Отож, концерт Сергія Бабкіна, присвячений 15-річчю творчої дяльності, відбудеться сьогодні, 23 жовтня, у Хмельницькій обласній філармонії. Початок: 19.00 години. Станом на 12.00 годину дня - квитки у касі філармонії були.

Читайте також: Правий сектор "дозволив" концерт Сергія Бабкіна у Хмельницькому і пояснив, чому той кращий "НеАнгелів"

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую