ye-logo.v1.2

Старий Новий рік разом із “Spiritual Seasons”

Культура 2563
Фото: Євгенія ДОРОФЄЄВА.

Назва гурту “Spiritual Seasons” в перекладі означає “Духовні часи”.


Вони – постійні учасники історико-реконструкторських фестивалів України та Росії (Хотин, Меджибіж, Кам’янець-Подільський, Москва тощо). В арсеналі харківського гурту – 8 альбомів, серед яких – фолк-опера за мотивами поеми Вальтера Скотта «The Eve Of Saint John» та альбом «Country Church – Yard» за мотивами однойменної поеми Роберта Грея.  
 У Хмельницькому колектив побував не вперше. Вони є частими гостями ресторану “Шотландія” та клубів “Арт Паб” та “Матадор”. Тому три дні поспіль – з 13 по 15 січня – саме в перелічених закладах вони дали концерти своїм шанувальникам, щоразу змінюючи свій репертуар, аби не повторюватися. І щоразу їхня музика заводила публіку, а деякі сміливці навіть підтанцьовували разом з танцівницею колективу Лідією, яка залюбки показувала основні рухи ірландських та шотландських танців.
Познайомилися ми з колективом у клубі “Арт Паб” під час їхнього виступу. Учасники запевнили, що їм дуже до вподоби міста Західної України, особливо вони в захваті від Кам’янця-Подільського та Львова.
Як самі зізнаються, починали з британського баладного фолку та ірландських народних пісень, долучили скандинавські й тевтонські мотиви. З часом у репертуарі почали з’являтися композиції багатьох європейських країн: Франції, Німеччини, Фінляндії, Скандинавії та інших.
За час свого існування (з 1994 року) харківський колектив об’їздив усю Україну та Росію, побували у Литві та Молдові. Їх часто запрошують з виступами у київські та московські клуби. “Незабаром їдемо з масштабним концертним туром по Білорусі, бо жодного разу там не були”, – поділився планами вокаліст гурту Віктор Смірнов.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую