ye-logo.v1.2

Хмельничан запрошують на «вільний мікрофон» до Дня української писемності та мови

Культура 3863
«Вільний мікрофон» відбудеться у книгарні «Є»
«Вільний мікрофон» відбудеться у книгарні «Є». Фото: school40.zp.ua

Продемонструвати свій талант може будь-хто.

До Дня української писемності та мови у Хмельницькому відбудеться творчий вечір, на який запрошують поетів, музикантів, письменників і вільних слухачів. Тож якщо у вас є улюблений вірш чи уривок з роману українських поетів і письменників, кажуть організатори, ласкаво просимо!

«Кожен охочий зможе вийти на сцену та зачитати вірші, оповідання чи уривок із книжки. Це можуть бути ваші твори або твори улюбленого автора. Також чекаємо на музикантів, які матимуть нагоду заграти й заспівати на сцені книгарні "Є". І чекаємо на слухачів, які у затишній атмосфері зможуть із насолодою провести час, слухаючи поезію та музику українською», – йдеться у повідомленні.

Відтак, продемонструвати свій талант, або просто послухати і підтримати тих, чиї твори сподобалися найбільше, можна буде у четвер, 9 листопада, в приміщення книгарні «Є» (вул. Проскурівська, 2). «Вільний мікрофон» розпочнеться о 18:00 годині. Вхід – вільний.

Тел. для інформації: (0382) 70-97-92.

Довідка: День української писемності та мови – свято, яке відзначають 9 листопада, починаючи з 1997 року. Саме тоді Президент України Леонід Кучма видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови», в якому зазначив: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця». Як відомо, Нестор Літописець був послідовником творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.
Також у День української писемності та мови, на «Українському радіо» традиційно відбувається
диктант національної єдності. І цю акцію в Україні започаткували з 2000 року.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую