ye-logo.v1.2

Хмельничан запрошують долучитися до написання вісімнадцятого радіодиктанту національної єдності

Культура 1934
Після першого радіодиктанту у 2000 році організатори отримали близько тисячі робіт, а торік їх надійшло уже понад 21 тисяч
Після першого радіодиктанту у 2000 році організатори отримали близько тисячі робіт, а торік їх надійшло уже понад 21 тисяч. Фото: radio-mb.net.ua

Уся Україна відзначатиме День української писемності та мови.

Акція традиційно відбувається у День української писемності та мови, 9 листопада, і має на меті об’єднати усіх небайдужих навколо українського слова. Як повідомляюь на сайті Хмельницької міської ради, для того, щоб стати учасником, окрім бажання, необхідно мати аркуш паперу, ручку, радіоприймач, комп‘ютер, планшет або телефон з виходом в Інтернет.

“Українське радіо запрошує усіх охочих не лише долучитися до написання, а й створити власний осередок диктанту - зібратися родиною, колективом чи з групою друзів, адже мета акції - не перевірка грамотності, а єднання. Цьогоріч вісімнадцятий радіодиктант проходитиме у форматі міжнародного флешмобу”, - йдеться у повідомленні.

Радіодиктант звучатиме на Першому каналі Українського радіо о 12 годині, він традиційно складатиметься з близько 150 слів, а читатиме його доцент Київського університету ім. Б.Грінченка мовознавець Олександр Авраменко.

Диктант треба надіслати на адресу Українського радіо: Київ-1, Хрещатик, 26. Електронна адреса для надсилання радіодиктанту: [email protected]. Перевірятимуться лише роботи, надіслані 9 і 10 листопада, а ті, хто напише диктант без помилок, будуть відзначені символічними призами.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую