ye-logo.v1.2

Хмельницький письменник презентував історичну трилогію про події останнього сторіччя

Культура 3024
«Я писав свої романи переважно вночі", - каже Петро Воробей. Фото: з архіву Петра Вороб
«Я писав свої романи переважно вночі", - каже Петро Воробей. Фото: з архіву Петра Вороб'я

Книги написані на основі архівних документальних свідчень і спогадів очевидців.

У Хмельницькому презентували трилогію про українців. Автор історико-художнього роману письменник Петро Воробей. Книги «Заграва», «Відблиск» та «Сяйво» охопило ціле сторіччя української історії з 1917 року по сьогодення. Автор трудився над трилогією впродовж 15 років.

«Я писав свої романи переважно вночі. Саме тоді я повністю поринав у світ подій, які, до речі, не вигадані», - каже Петро Воробей.

Автор пригадує, що з 2000 року почав активно працювати над майбутньою трилогією. «Це зараз можна всі архівні дані знайти в Інтернеті. Колись я годинна проводив в бібліотечних архівах та виписував від руки усі дані, які були необхідні для книги», - пригадує письменник.

Автор розповідає, що трудився над трилогією впродовж 15 років.

На основі архівних документальних свідчень і спогадів очевидців тих подій Петро Воробей описав історію поліської родини, на долю якої випали неймовірні труднощі й випробування, що пережили західні українці в XX столітті. Наприкінці твору герої стають гордими, жертовними борцями за незалежність України, готовими віддати життя за добробут своєї Батьківщини.

«Більшість персонажів роману є реальними історичними особами, відеоспогади котрих раніше оприлюднювала Громадська ініціатива «Поліська Січ», - каже письменник.

Не оминувши жодної історично значимої події за останні сто років, автор увів в свій твір особу Романа Шухевича, Степана Бандеру, загиблих студентів під Крутами, інших повстанців.

На презентацію книг пришли друзі та знайомі письменника.

Петру Вороб’ю допомогли видати книги меценати та друзі. Саме на прохання останніх, перший зі романів «Заграва» отримав продовження.

Придбати книги можна у книжковому кіоску у центрі Хмельницького. Також незабаром вона з’явиться на книжкових полицях книгарні «Є».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую