ye-logo.v1.2

Новий рік та Різдво у Хмельницькому: програма святкувань

Культура 8165
Проведіть свята у Хмельницькому
Проведіть свята у Хмельницькому. Фото: facebook.com

Свято триватиме з 19 грудня до 19 січня.

Хмельничан та гостей міста запрошують на різдвяний ярмарок і новорічний фестиваль.Триватеме це дійство не день і не тиждень, а цілий місяць – з 19 грудня до 19 січня. І за цей час розважитися зможуть усі, адже програма передбачає і дитячі конкурси, і вечір колядок з концертами для дорослих.

Далеко їхати не потрібно – усі святкування відбудуться біля головної ялинки міста поблизу кінотеатру імені Т. Шевченка (вул. Проскурівська, 40). І розпочнеться все зі святкового ярмарку і запалення вогників на головній зеленій красуні. О 17:00 годині там відкриють ще Гостину Святого Миколая. Дітки зможуть розповісти йому віршики і отримати свої перші подаруночки. Але не біда, якщо не встигнете зробити це 19 грудня, бо у Хмельницькому Миколай затримається надовго і роздаватиме гостинці аж до 14 січня.

Крім того, щоб запалити новорічні вогні у перший день свята, до міста приїде зірка української естради Ірина Федишин. Тож у вас ще є кілька днів, щоб підівчити тексти пісень: «Святий Миколай», «Долоньки», «Коляда», «Ти тільки мій», «Розпалю вогонь» та інші.

Біля ялинки відкриють Гостину Святого Миколая

До і після Нового року на хмельничан чекає ще безліч ігор, конкурсів і розваг зі смачними подарунками:

  • - 20 грудня – 19 січня – конкурс на краще виконання колядки та щедрівки і конкурс художніх робіт новорічно-різдвяної тематики;
  • - 20-24 грудня, 12-13 січня, і 15-17 січня – новорічні дитячі гуляночки;
  • - 22-23 грудня – конкурси, ігри і розваги для дітей;
  • - 25-29 грудня, 3-5 січня і 10-11 січня – розважально-ігрові програми і спортивно-театралізовані дійства;
  • - 25 і 27 грудня – конкурсно-ігрові програми;
  • - 30 грудня – 2 січня – щедрування, новорічні розваги, концерти, ігри та конкурси.

А в новорічну ніч усіх мешканців міста запрошують на святкову дискотеку. Для цього потрібно дуже пстаратися не заснути, бо відбудеться вона аж о 2:00 годині ночі.

Після Різдва, 8 січня, відбудеться парад вертепів «Зійшла зоря над Вифлеємом». А 9 січня усіх чекають на вечір колядок та щедрівок «Колядують зорі на Різдво!». У ці дні хмельничани колядуватимуть самі, а 10 січня для них колядуватиме творча сотня «Рух до перемоги». Свій концерт підготували й артисти творчої сотні «Гайдамаки»: у неділю, 14 січня, вони влаштують «Різдвяні зустрічі на Василя». Також у середу, 17 січня, новорічні концерти біля ялинки дадуть вокальний гурт «Книжківчанка» і народний ансамбль пісні та музики «Ретро».

Запам’ятайте ці дати, збирайте компанію друзів і йдіть танцювати й веселитися. Адже новорічна програма для того й потрібна, щоб її не пропустити.

Фестиваль відбудеться на площі біля кінотеатру імені Т. Шевченка

Остання можливість весело зустріти новий рік у Хмельницькому буде ще 18 січня, у Святвечір на Водохреща, з іграми, забавами, колядками і танцями. А 19 січня відбудеться вже свято закриття головної ялинки.

Тож зустріньте новий 2018 рік весело!

Читайте також: Від Миколая до Йордана: програма новорічних свят у Кам’янці-Подільському

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую