ye-logo.v1.2

Хмельничан запрошують до обласного музею сісти за мольберт

Культура 1750
Хмельницьких художників-практиків і аматорів запрошують до обласного музею сісти за мольберт
Хмельницьких художників-практиків і аматорів запрошують до обласного музею сісти за мольберт. Фото: kultura.km.ua

Запрошують усіх, хто вчиться, вміє, або хоче малювати.

Ще 5 грудня у Хмельницькому обласному художньому музеї запустили новий проект «Практики АРТистичні». Проект покликаний реалізувати основну активність художника – дійсного чи майбутнього, адже головним інструментом удосконалення майстра є практика. Про це пишуть на сайті музею.

Раніше, зустрічі охочих до художньої практики відбувалися два рази на тиждень – у вівторок і у четвер о 17.00 годині. Проте на прохання відвідувачів їх перенесли на інший день. Тепер заняття проводитимуть у суботу о 15.00 годині.

"Раніше такі практики проходили двічі на тиждень у вечірній час. Але у наших гостей були побажання, щоб перенести заняття на вихідні дні, бо люди зайняті. Не всі охочі відвідати практики мали можливість зробити це у будні дні", - розповідає Ольга Долінська, директор музею.

За її словами вік учасників і наявність у них художньої освіти не мають значення. Головне – бажання.

"Ми запрошуємо усіх, хто вже вміє малювати та тих, хто має бажання вчитися мистецтву. Відвідати практики можуть і дорослі й малі, художники-практики та аматори. Для занять потрібно мати лише папір зручного для людей формату і кольору та графічні матеріали. Вони можуть бути будь-якими, починаючи від фломастерів, закінчуючи масляними фарбами", - каже Ольга Долінська.

Ольга Віталіївна розповідає, на заняття будуть запрошувати натурників і професійних художників. Під час практик консультуватимуть і допомагатимуть учасникам проекту.

«Практики АРТистичні” передбачає денні рисунки, тобто колективні заняття для всіх прихильників художнього мистецтва. Раз на тиждень хмельничанам пропонують взятись за пензля на показати власне творче бачення. Долучитись до практики може кожен бажаючий.

Заняття відбудеться у суботу, 13 січня, о 15. 00 годині. Його вартість — 20 гривень

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую