ye-logo.v1.2

Чорно-білі світлини "з балкончика" показали у хмельницькому музеї фотомистецтва

Культура 2244
Виставку можна переглянути до 13 лютого
Виставку можна переглянути до 13 лютого. Фото: автора

В експозиції 50 світлин.

Учора, 18 січня, у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва відкрили виставку Валерія Дядюри "З балкончика". Автор представив публіці 50 чорно-білих світлин зроблених зі свого власного балкончика, який знаходиться на третьому поверсі багатоквартирного будинку у місті Ромни Сумської області.

"Взагалі, фотографій набагато більше, - розповідає Валерій Дядюра. - На них буденність мешканців будинку, в якому я живу, або тих людей, які проходять повз. Їх життя, справи. Працюю з такими фото вже 6 років. Але не завершую цей проект, десь потім хочу його підсумувати фотоальбомом та книгою".

Автор згадує, що все почалося зі світлини, на якій дідусь сідає на велосипед. Сподобалась йому не стільки суть того, що відбувається, а тіні, які утворювались.

"Я працюю за комп'ютером у кімнаті, де балкончик. Часом виходжу туди попити каву чи, щоб очі відпочили, і завжди беру з собою фотоапарат. Якщо його не візьму, то потім дуже шкодую", - каже пан Валерій.

Фото, з якого розпочався проект "З балкончика"

За його словами, чорно-біла фотографія ближче до душі, бо з неї пан Валерій починав кар'єру. Любить знімати вранці або ввечері, коли сонце низенько і тіні цікавіші.

Свій проект "З балкончика" сумчанин показує світу вдруге. Зізнається, дуже задоволений тим, що привіз роботи саме у Хмельницький.

На виставці 50 фоторобіт зрблених з балкону третього поверху

Виставку світлин "З балкончика" можна переглянути до 13 лютого у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва. Адреса: вулиця Проскурівська, 52.

На фото зафіксовані різні моменти із життя сусідів автора та простих перехожих

Довідково: Валерій Дядюра народився 15 травня 1971 року в селі Ріпки, Роменського району, Сумської області. На даний момент мешканець міста Ромни. В шкільні роки, ходивши до шостого класу вперше взяв до рук фотоапарат. Зараз займається різними жанрами комерційної фотографії. Брав участь у багатьох обласних, республіканських та міжнародних фотоконкурсах та фотовиставках, має нагороди. Є членом журі республіканських фотоконкурсів. 2013 році прийнятий до Національної спілки фотохудожників України. Член Сумського фотоклубу «Позитив».

На відкриття зібралось чимало поціновувачів фотомистецтва 


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую