ye-logo.v1.2

Від класики до сучасної музики: у Хмельницькому відбудеться фестиваль камерної музики

Культура 2249

"Камер фест" в обласному центрі пройде вже вдев'яте.

Вже в цю суботу, 24 лютого, у Хмельницькому стартує IХ Міжнародний фестиваль камерної музики «Хмельницький камер фест». У Хмельницькій обласній філармонії запевняють, що фестиваль буде ще більш насиченим, розмаїтим та цікавим за попередні.

«Даним фестивалем ми продовжуємо популяризацію української академічної та сучасної музики. Програма дуже насичена творчістю українських композиторів. Цього року глядачів дивуватимуть своїм талантом гості з Австрії, Швейцарії, Бельгії, Польщі, Німеччини, США та Китаю», - розповів директор філармонії Олександр Драган.

В рамках заходу відбудуться 12 концертів, на яких звучатиме як сучасна музика, так і твори закордонних композиторів. Організатори запевняють, що навіть найвибагливіший слухач зможе віднайти для себе щось цікаве.

 На прес-конференції запевнили, що фестиваль буде ще більш насиченим, розмаїтим та цікавим за попередні. Фото: Вадима Василишина 

«Маємо честь приймати на фестивалі видатного українського композитора Мирослава Скорика, оперного співака України Олександра Вострякова. Серед запрошених гостей фестивалю диригент Сунь Сюнь (Китай-США) та піаністка Су Хюень (Китай), диригент Домінік Рогген та контрабасист Террі Рогген (Швейцарія), віолончелістка Катажина Полонек та скрипаль Кшиштоф Полонек (Німеччина-Польща), піаністи Алія Акбергенова (Україна-Австрія) та Павло Гінтов (Україна-США), саксофоніст Ілля Васячкін (Україна-Бельгія)», - розповів очільник філармонії.

Гість з Китаю Сунь Сюнь на прес-конференції з нагоди відкриття фестивалю розповів: «На цьому концерті ми будемо грати класичну музику. Але крім українських творів, ми представимо хмельничанам і китайську музику, яка має багато відмінностей від української», - розповів Сунь Сюнь.

Отже, хмельничан та гостей міста запрошують з 24 лютого по 11 березня відвідати «Хмельницький камер фест», який пройде в обласній філармонії. Урочисте відкриття фестивалю відбудеться 24 лютого о 17:00. Ціна квитків залежить від концерту, але орієнтовно їх вартість від 40 до 150 гривень. Довідкову інформацію можна дізнатися в касі філармонії або за тел.: (0382) 79-44-74.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую