ye-logo.v1.2

Не лише квітами. Як хмельничани планують вшановувати Шевченка

Культура 3557
Коновалюк Ф. Катерина.Етюд.1969 р
Коновалюк Ф. Катерина.Етюд.1969 р. Фото: Фото із архівів музею

Крім традиційного покладання квітів у Хмельницькому відбудуться ще й творчі вечори і читання.

9 березня, у День Народження Тараса Шевченка, хмельничан запрошують вшанувати його пам’ять покладанням квітів, а також запрошують на виставки, читання і концерти.

У Хмельницькому обласному художньому музеї, 6 березня, в рамках проекту «Мистецькі зустрічі» відбудеться творчий вечір «Тарасові думи вічні». Участь у вечорі візьмуть студенти Хмельницького музичного коледжу ім. В. Заремби та представники Хмельницької міської літературної спілки «Поділля». У гості запросили заслуженого художника України Михайла Андрійчук.

7 березня, у Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва відбудеться конкурс читців поезії Кобзаря «Шевченко з нами» серед учнів професійно-технічних навчальних закладів. Початок о 10.00. 

9 березня, на 10:00 годину усіх запрошують доєднатися до покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченкові. Дійство відбуватиметься у сквері ім.. Т.Шевченка.

9 березня у Хмельницькій обласній філармонії відбудеться концерт «Козацький міф Шевченка» за участю ансамблю «Козаки Поділля» в рамках фестивалю «Хмельницький камер фест». Початок о 17.00. Вхід вільний.

Також уже в ці дні, у Хмельницькому обласному художньому музеї експонується міні-виставка «Шевченкіана в музейній колекції» в рамках проекту «Відкриті фонди». В експозиції – портрети Кобзаря, ілюстровані сторінки його біографії, твори за мотивами його поезій, виконані в живописі та графіці. Виставка діятиме протягом місяця.

Більше подій Хмельницького та області - у розділі Афіша. 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую