ye-logo.v1.2

Чугайстри, прибульці та мутанти: хмельничанам презентували виставку світлин майбутнього

Культура 2831
Олександр Ляпін показав фото із майбутнього
Олександр Ляпін показав фото із майбутнього. Фото: автора

Фото можна переглянути до 5 травня.

У Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва сьогодні, 12 квітня, відкрили виставку світлин відомого українського фотохудожника Олександра Ляпіна. Експозиція має назву «Київ-3018» і, як розповідає сам автор, показує майбутнє. На фото – різні реальні локації столиці та персонажі із майбутнього – мутанти, інопланетяни, роботи.

«Я народився майже в Києві. Там оці всі персонажі виросли, я їх змалював. Виставка «Київ-3018» - це погляд у майбутнє. Роботи виконані двома фотоапаратами. Один - Нікон, другий - я. Вдалося поєднати роботу цих двох фотоапаратів і вийшов такий мікс. Я також маю два об'єктиви - очі. Я, як фотоапарат, бачу майбутнє і минуле», - зазначає пан Олександр.

На фото - реальні місця столиці

За його словами, на світлинах роботи, мутанти, інопланетяни та чугайстри. Всі вони живуть в Києві, де відбувається все те що й у світі, – війни, катастрофи. Це відбивається на житті містян. Персонажі із майбутнього ніби закривають те, що є в реальності, вони розростаються.

Автор каже, його роботи  - це відображення майбутнього

«Наприклад, чугайстру немає де бути, бо ліси повирубували. Вони перебрались в місто. А там шкідливі продукти, атмосфера, злі люди, миші, комарі. Істота мутує, змінює свій образ. Оселяється у лісопосадці, біля залізниці, де сміття. Він нещасний і кольоровий, не може знайти своє місце», - розповідає про одну зі свої світлин фотограф.

Люди по-різному сприймають фотороботи Олександра Ляпіна

Додає, що люди по-різному сприймають його роботи. Каже, одні вважають його шизофреніком, інші - неграмотним, а декому подобається.

«Олександр Ляпін - педагог, але не звичайний. Він не навчає робити фото технічно, як вчать майже всі. Він розповідає, як бути людині розкутій. Займається також кураторством. Його роботи - це все творчі провокації, які змушують нас думати. На перший погляд здається, що то "стьоб", але якщо подивитись кілька хвилин на картину, починаєш розуміти її глибоку філософію», - розповідає голова обласної спілки художників Анатолій Іванов.

До Хмельницького виставку показували лише у Сумах, киянам поки її не експонували. В обласному центрі «Київ-3018» можна переглянути до 5 травня.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую