ye-logo.v1.2

«Тримай біля серця»: у Хмельницькому покажуть художній фільм про початок російсько-української війни

Культура 2403
19 квітня у Хмельницькому відбудеться прем
19 квітня у Хмельницькому відбудеться прем'єрний показ художнього фільму «Тримай біля серця». Фото: khm.gov.ua

В обласному центрі запланований прем’єрний показ.

У четвер, 19 квітня, о 17.30 в кінотеатрі імені Т.Г. Шевченка, що в обласному центрі, відбудеться прем’єрний показ художнього фільму «Тримай біля серця». Як повідомляють у міськраді, кінострічка одна з перших, де в художній формі режисер звернувся до теми російсько-української війни. Фільм розповідає про події 2014 року в Україні, коли почалась АТО на Сході держави.

«Колишній військовий Сергій Вітрук не може знайти душевного спокою. Робота не приносить задоволення, з дружиною немає порозуміння, одна радість – дочка Зорянка. А тут іще події на Сході – АТО. Загибель колеги стає останньою краплею. Сергій вирішує добровільно повернутися в армію. Його підрозділ потрапляє в оточення. І саме там відбувається несподівана зустріч… Що зараз – війна чи мир? Як жити, коли десь поруч гинуть люди, захищаючи твій спокій?!», - розповідають у міськраді про сюжет.

Додають, що ідея фільму - показати український погляд на події в Україні в 2014 році, полярність суспільства під час війни та як це впливає на конкретну сім’ю. Знімали кінострічку у Вінниці та на військовому полігоні підрозділу «Ягуар» у місті Калинівка Вінницької області. Зйомки – 32 дні, проходили в серпні 2016 року. Консультантами у фільмі були воїни АТО, кіборги Андрій Гишпаль і Роман Смішний. Також колишні бійці АТО брали участь у бойових сценах.

Художній фільм «Тримай біля серця»
Україна / 107 хв. / Повнометражний фільм
Виробництво:
«Swit Video Production»
Продюсер: Василь Медяний
Режисер: Валерій Шалига («Дякую тобі за все-2», «Повернення Мухтара», «1941», «1942», «1943»).
Автори сценарію: Лілія Легостаєва, Валерій Шалига
Оператор-постановник: Василь Медяний
Художник-постановник: Сергій Нагорний
Композитор: Іван Небесний
В головних ролях: Ігор Волков (Київський театр на Подолі), Лілія Нагорна (Київський театр на Печерську), Олег Примогенов (Київський театр «Колесо»), Сергій Романюк, Марійка Львова, Максим Какарькін (Вінницький театр М.Садовського), Тарас Постніков, а також Олександр Нємченко («В бій ідуть лише «старі»)

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую