ye-logo.v1.2

У Хмельницькому презентували виставку картин «Білоруси з Україною в серці»

Культура 2302

Художники писали роботи, перебуваючи в зоні АТО

В музеї історії міста Хмельницького відбулось відкриття виставки «Білоруси з Україною в серці». Картини присвячені військовим подіям на Сході України та пам’яті добровольців тактичної групи «Білорусь» українцю Віталію Тіліженку та білорусу Алесю Черкашину, котрі загинули 10 серпня 2015 року під Старогнатівкою.

Віталій Тіліженко був не лише бійцем, а й волонтером, учасником революції гідності. Коли розпочались бойові дії, заснував та довгий час керував міжнародним благодійним фондом «Волошка». Згодом і сам добровольцем пішов на фронт, де став одним із засновників тактичної групи «Білорусь».

«Група була заснована з білорусів, які приїхали в Україну на майдан, – розповідає Анжела Душаєва, керівник міжнародного благодійного фонду «Волошка». – Перед виїздом на фронт Віталій Тіліженко провів ряд акцій протесту в підтримку жителів Маріуполя. Менше ніж через тиждень після останньої акції протесту він загинув в бою. В цьому ж бою був важко поранений Алесь Черкашин, який згодом помер в лікарні від ран, несумісних з життям».

Над картинами, представленими у музеї, працювали 5 художників із Білорусі: Генадзь Драздов, Алесь Суша, Алесь Циркунов, Алесь Пушкін,Андрусь Такіданг та український художник із Донецька Тарас Носар.
«Ми відвезли художників в зону АТО, – продовжує Анжела Душаєва. – У кожній роботі можна зустріти відголосок тих жахіть та того героїзму, що їх на власні очі побачили творці картин».

Експозиція складається із понад чотирьох десятків робіт. Колектив музею історії міста Хмельницького та організатори виставки приурочили її до прийдешнього Дня Героїв.

Відвідати виставку хмельничани матимуть змогу до кінця травня.

Суша Алесь: «Будинок культури в Пісках»

Пушкін Алесь: «Алесь Черкашин» 

Автор Андрій ЗАВЕРУХА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую