ye-logo.v1.2

На фестиваль до Хмельницького завітають актори з семи країн

Культура 2516

6-10 червня у місті відбудеться фестиваль моновистав «Відлуння».

 За два тижні у Хмельницькому розпочнеться Міжнародний фестиваль «Відлуння» - справжнє свято для поціновувачів театрального мистецтва. Актори, що працюють в найскладнішому драматичному жанрі, приїдуть у наше місто із Польщі, Литви, Косова, Азербайджану, Казахстану, Молдови та Киргизстану.

Україну традиційно представлятиме наш земляк – директор фестивалю, актор та режисер монотеатру «Кут» Володимир Смотритель. Він презентує виставу «Акомпаніатор», присвячену долі французького шансону. Закриватиме фестиваль також українська робота – вистава «Піаф» у виконанні Олени Дудич із Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Ю. Дрогобича.

«Кожна вистава – це диво, на кожній відкривається душа актора. Наприклад, «Есімде» у виконанні киргизької актриси Кулаїм Каніметової перегукується з нашими реаліями, адже розповідає про долю матері, яка поховала своїх дітей на війні. Також близькою для українського глядача буде вистава «Жертвоприношення» молодого польського актора Матеуша Новака, за яку він отримав орден», - розповідає виконавчий директор фестивалю «Відлуння» Ірина Кучма.

Вдруге на фестивалі виступатиме Ментор Зімберай із Косова з новою роботою.

«Це феноменальний актор. У 2010 році усі глядачі були в захваті від його вистави «Актор в коробці». Цього разу він представляє «Сни Гамлета» за п’єсою Ніни Мазур», - каже пані Ірина.

Щодня відбуватиметься по дві вистави (окрім 6 червня), о 15 годинні – денні вистави (вони нічим не гірші, ніж вечірні, наголошують організатори), о 19.30 – вечірні. Опісля – «відлуння дня» - своєрідний «розбір» вистави членами почесного журі, серед яких театральні критики, режисери та мистецтвознавці не лише з України, а й з-за кордону.

 

Фестивалю «Відлуння» цьогоріч виповнюється 20 років, десять останніх він проходить у Хмельницькому. За час існування фестивалю було показано 63 вистави акторами із 25 країн.

«Добре, що у нашому місті серед гучних фестивалів і вуличних дійств є місце для унікального камерного дійства. Адже мономистецтво – найвища форма майстерності, коли актор один на один з глядачем, протягом години він один володіє увагою та серцями глядачів», - розповідає Володимир Смотритель.

Фестиваль «Відлуння» унікальний тим, що є єдиним представником України в ЮНЕСКО.

Афіша ювілейного "Відлуння-2018":

Усі вистави цьогорічного «Відлуння» відбуватимуться у монотеатрі «Кут», лише одна – у театрі ляльок. Квиток на одну виставу коштуватиме 50 грн. Якщо придбати абонемент на усі вистави, один день (дві вистави) можна відвідати безкоштовно.

Квитки можна придбати у касі монотеатру «Кут», на виставу «Фабійанос» - також на інтернет-ресурсі internet-bilet.ua. Телефон для довідок: (0382)65-90-76.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую