ye-logo.v1.2

Унікальний етнофест відбудеться на вихідні в Старокостянтинові

Культура 4189
В програмі фестивалю будуть купальські гуляння
В програмі фестивалю будуть купальські гуляння. Фото: podillyastar.top

Тут вкотре зберуть гостей «Болохівські гостини».

«Болохівські гостини» цього річ розпочнуться 7 липня в старовинному Старокостянтинові, на набережній біля замку князів Острозьких. А 8 липня гостей фестивалю запрошують в державний історико-культурний заповідник "Самчики".
Організатори свята обіцяють влаштувати унікальне народне дійство за участю кращих фольклорних та етно-рок-груп і естрадних виконавців з різних куточків України.

Крім того, в програмі фестивалю будуть купальські гуляння, участь в старовинних обрядах, пов’язаних з водою, вогнем і травами, урочисте запалення купальського вогнища, етнічні танці, ворожіння і пускання вінків на воду, купальські пісні, майстер-класи з народних ремесел, виготовлення оберегів і купальських атрибутів, стрибки через багаття, народні ігри і забави та святковий феєрверк.

На другий день фестиваль перебереться до Самчиків. Тут, окрім культурної програми, організатори фесту пригощатимуть гостей козацьким кулішем та чумацького юшкою.

Нагадаємо, цей культурно-мистецький проект став унікальним явищем на культурних теренах України, піднявши історичний пласт забутої держави – Болохівщини, яка існувала в ХІ – ХІІІ століттях на території сучасної Старокостянтинівщини.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую