ye-logo.v1.2

«Довгу дорогу» відомого одеського фотохудожника представили у Хмельницькому

Культура 2685
Олег Куцький професійним фотографом став працювати в Одеському порту з 1980 року
Олег Куцький професійним фотографом став працювати в Одеському порту з 1980 року. Фото: автора

До експозиції увійшло понад 50 робіт зроблених у різні роки.

Сьогодні, 12 липня, у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва відкрили виставку Олега Куцького «Довга дорога…». Одесит представив в обласному центрі понад 50 фоторобіт, які отримали більш як 120 міжнародних нагород.

«Ідея створення такої виставка виникла спонтанна. Олег Васильович показує Україну на світлинах усьому світу, його роботи репрезентують наше життя з різних боків. «Довга дорога», зібрала разом роботи з різних серій. Тут є моменти зафіксовані в 60-70 роках, а є такі, що в цьому році. Тобто сьогоднішня виставка – це своєрідний фотографічний шлях автора», - каже фотограф Костянтин Жданов.

Додає, що Олег Куцький має звання - Заслужений художник Міжнародної федерації фотомистецтва, очолює Одеську обласну організацію Національної спілки фотохудожників. Роботи пана Олега отримали 104 нагороди на міжнародних виставках та конкурсах, в тому числі 33 золоті медалі.

На фото події на Куликовому полі. Студенти до швидкої несуть пораненого сепаратиста

Як розповідає сам автор, йому дуже приємно щоразу отримувати нагороди, особливо міжнародні. Бо усі ті звання заслужені копіткою працею і талантом.

У експозиції більше 50 робіт

«Для сьогоднішньої виставки мені довелось підняти всі архіви. Світлини усі різні, - є ню, пейзажі, соціальна фотографія. Спеціально додав у виставку фото, які не мали взагалі ніяких нагород. Одною них є зафіксований на камеру останній день існування Радянського союзу. Я ту фотографію продав дуже дорого англійському колекціонеру. В Англії фотографія - це документ, історія, останній день великої імперії. А Україні вона зовсім не потрібна. У нас фотографія не має ніякої ціни», - додає фотограф.

Хмельничани завітали на відкриття виставки

У "Довгу дорогу..." увійшли світлини зроблені в Чорнобилі, в Одесі під час подій на Куликовому полі, Помаранчевої революції, періоду розвалу Радянського Союзу ті інші.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую