ye-logo.v1.2

У Хмельницькому презентували виставку світлин присвячених литовському графу

Культура 2283

Куратор виставки Сергій Аніськов.

Сьогодні, 31 липня, в обласному центрі відкрили виставку литовського фотоклубу «Позітівускас», яка присвячена історичній спадщині графа Косаковського. На фото зображені руїни замку, де жив граф, могили, та, навіть чоловік, який прислуговував йому. Сам граф прославився тим, що мав у той час не лише власну фотостудію, й успішно займався цією справою.

Як розповідає куратор виставки, фотограф і член Національної спілки фотохудожників України Сергій Аніськов, презентована виставка – це результат творчої співпраці із литовськими колегами.

«У 2017 році я був у Литві і спілкувався із представниками одного із тамтешніх фотоклубів «Позітівускас». У результаті виникла така творча ідея - обмін світлинами. Щоб вони свої клубні фото показали нам, а ми свої клубні – їм. Отак вийшло, що сьогодні презентуємо виставку 10 литовських авторів, загалом 24 роботи», - каже Сергій Аніськов.

Виставу можна переглянути упродовж трьох тижнів

За його словами усі світлини документальні і присвячені відомому в 19-20 столітті фотографу і графу Косакоському. У спадок він залишив біля 6 тисяч власних фотографій, томи про геральдику та відомі дворянські роди.

Наступними побачать виставку у київському та кам'янець-подільському фотоклубах. В обласній бібліотеці для юнацтва (вулиця Соборна,33) її можна переглянути упродовж наступних трьох тижнів. Працівники бібліотеки спеціально для виставки підготували тематичну підбірку книжок про історію та культури Литви. Вхід вільний.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую