ye-logo.v1.2

Київський фотохудожник презентує в обласному центрі «Спосіб життя» українського села

Культура 2054
Над проектом, який презентує автор, він працював понад 4 роки
Над проектом, який презентує автор, він працював понад 4 роки. Фото: надали орагнізатори

Світлини представлять в музеї фотомистецтва.

У четвер, 23 серпня, у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва відкриють відставку фотографій киянина Олександра Примака. Як зазначають організатори фотохудожник представить світлини із серії «Спосіб життя» присвячених українському селу.

«Над цим проектом я працював понад чотири роки. У добірку входять фотографії, зроблені під час численних подорожей прикордонними районами Сумської, Чернігівської, Рівненської та Волинської областей України. Я навмисне не даю назву своїм світлинам, бо вважаю, що людські історії, які за ними стоять, будуть зрозумілими і сприйняті глядачами без зайвих пояснень. Крім того, кожен може сам дати назву тій чи іншій роботі», - розповів фотохудожник організаторам.

3 1991 року в Україні зникло приблизно 640 сільських населених пунктів. На думку автора виставки, саме там люди, залишені сам на сам зі своїми труднощами. Незважаючи на такі сумні факти, у рамках цього проекту він хотів створити образи тих простих людей, які на сьогодні продовжують жити, а в більшості випадків – виживати, підтримуючи таким чином, вільно чи невільно, українське село. Показати звичайні будні покинутих зі своїми проблемами пересічних сільських мешканців, які вікують у такому особливому, але звичному для них оточенні.

Довідково: Олександр Примак народився 4 вересня 1957 року в Києві. Фотографією займається з 2006 року. Член Національноїспілки фотохудожників України з 2008 року. Був прийнятий до Міжнародно 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую