ye-logo.v1.2

В обласному центрі презентують українську кінострічку "Таємний щоденник Симона Петлюри"

Культура 2122
Роль Симона Петлюри виконав український актор Сергій Фролов
Роль Симона Петлюри виконав український актор Сергій Фролов. Фото: expres.ua

Хмельницький – перше місто, яке побачить історичну драму.

У вівторок, 28 серпня, у хмельницькому кінотеатрі ім.Т.Г.Шевченка відбудеться допрем'єрний показ українського фільму "Таємний щоденник Симона Петлюри". Про це повідомляє Управління культури і туризму Хмельницького.

«У головних ролях Ірма Вітовська, Сергій Фролов, Богдан Бенюк, Євген Нищук. В програмі показу - зустріч з творчою групою», - йдеться у повідомлені.

Як пише wikipedia, над українським історично-біографічним фільмом працював режисер Олесь Янчук, який створив кінострічку на основі сценарію Михайла Шаєвича. Загальний бюджет стрічки становить майже 48 мільйонів гривень. Частину коштів на виробництво фільму виділив Український конгресовий комітет Америки

«Сюжет стрічки охоплює період життя Симона Петлюри, головного отамана військ Української Народної Республіки і лідера Директорії УНР, коли той перебував в еміграції у Парижі, до того дня, коли Петлюру вбив Самуїл Шварцбард. Історія розповідає не лише про план знищення Петлюри, а й про останні дні його життя. Драматургічний прийом написання Петлюрою щоденника, переносить глядачів із Парижа в Україну, до подій та дійових осіб того короткого періоду УНР, коли Україна здобула, та не змогла втримати незалежність», - зазначено у wikipedia.

Показ відбудеться 28 серпня о 19.00 годині в кінотеатрі ім.Т.Г.Шевченка. Вхід – 60 гривень. Квитки - у касі кінотеатру. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую