ye-logo.v1.2

5 книжок Володимира Войцешина

Культура 5824
Фото: Євгена ДОРОФЄЄВА.

«Я – фанат фантастичної літератури, – зізнається лікар-уролог Хмельницької обласної лікарні Володимир Войцешин.

– Як з дитинства захопився фантастикою, так й досі читаю таку літературу». Щоправда, сьогодні лікар надає перевагу творам, присвяченим нашому найближчому майбутньому, у яких йдеться про найновіші технології, котрі потроху входять у наше життя. Володимир Васильович розповів нам про п'ятірку своїх найулюбленіших книжок.

1.  Пітер   Гамільтон   «Дисфункція   реальності».
– Це досить серйозний п'ятитомний епічний твір. Його сюжет переносить читачів у найближче майбутнє. Тут ми бачимо модель розвитку людства на найближчий час.

2.  Джон  Роланд  Руел  Толкієн  «Володар  перснів».
– Цю книжку  люблю з дитинства. Тоді про неї ще мало хто знав. І політ фантазії автора у ті часи сприймався дуже незвично. Це була «бомба» у світовій літературі.

3.  Брати Стругацькі «Пікнік на узбіччі».
– Теж фантастика, яка перегукується із сьогоденням. Дуже глибокий і повчальний твір. За його мотивами знятий фільм «Сталкер».

4.  Сен  Сімон  «Гіперіон».
– У книзі йдеться  про наші найближчі перспективи. Зокрема, про те, що штучний інтелект, комп'ютери – це вада, котра зможе підкорити собі людей. Однак люди все ж таки зрозуміють, що вони – сильніші.

5.  Твори  Карлоса  Кастанеди.
– Карлос Кастанеда – американський письменник, філософ, автор книг-бестселерів, присвячених незвичному для людини Заходу світобачення. У своїх книгах він розповідає, як американський дослідник зустрівся із шаманом, як він набирався шаманських знань.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую