ye-logo.v1.2

Театральний сезон у Хмельницькому відкриватимуть музичною комедією «Собака на сіні»

Культура 2983
Виставу "Собака на сіні" покажуть 30 вересня в обласному центрі
Виставу "Собака на сіні" покажуть 30 вересня в обласному центрі. Фото: автора

Режисер - Людмила Колосович.

Уже за кілька тижнів, 30 вересня, обласний театр ім..М. Старицького відкриватиме 88 сезон. Стартуватимуть театрали з музичної вистави за твором Лопе де Вега «Собака на сіні». Постановку комедії здійснювала спеціально запрошена режисерка, заслужена артистка України Людмила Колосович.

«Зараз плануємо новий сезон. Починаємо з прем’єри «Собака на сіні» Лопе де Вега, запрошена нами режисерка Людмила Колосович неодноразово вже цю комедію ставила, і вона має великий успіх. Ми плануємо показати близько 20 вистав у Хмельницькому та області», - розповідає директор Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру імені М. Старицького Андрій Ковальчук.

Головну роль Діани графині де Бельфор у прем'єрній виставі зіграє актриса Сніжана Туткевич-Самойлова. Її секретаря та об’єкта захоплення Теодоро, зіграє Олександр Віт, Марчелла, покоївка, Діани – Катерина Бортнічук, а Трістан, лакей Теодоро – Анатолій Остапенко.

«Діана графиня де Бельфор - це така героїня, яку я мрія зіграти, але до кінця не могла собі в цьому зізнатись. Вона бореться за свою любов, зі всіма забобонами того часу, і перемагає. Героїня, ніби дуже намагається приховувати свої почуття, але це їй не завжди вдається. Взагалі у виставі ми трохи насміхаємось над героями», - розповідає Сніжана Туткевич-Самойлова.

"Собака на сіні" комедія про молоду овдовілу жінку Діану, яка бореться зі своєю шаленою любов’ю до секретаря Теодору

Актриса зазначає, що було дуже приємно, коли на головну роль режисера вибрала саме її. Спочатку було страшно, бо, думала, всі порівнюватимуть виставу із відомим фільмом. Та, пані Сніжана каже, що на сцені театру покажуть чимало епізодів, яких немає у кінострічці.

На жовтень в обласному театрі запланована ще одна прем'єра, уже штатного режисера Володимира Борисяка. Глядачам покажуть відомий твір Миколи Гоголя «Одруження». А в листопаді презентують виставу в постановці Анатолія Пундика про проблеми підлітків і їх залежність від інтернету, влив соціальних мереж, що спонукають до самогубства. Саме цей проект постановки вистави – «Свято онлайн», за п’єсою драматурга Марини Бортник-Гулеватої, отримав грант Президента України для молодих діячів театрального мистецтва.

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є»
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую