ye-logo.v1.2

Тиждень у Хмельницькому: куди піти 24-30 вересня

Культура 4051
Цими вихідними Хмельницький святкуватиме свій день народження
Цими вихідними Хмельницький святкуватиме свій день народження. Фото: З архіву редакції

Програма заходів.

Цей тиждень хмельничанам запам’ятається надовго, адже до Дня міста підготували насичену програму заходів. Найбільше заплановано на вихідні, але й у будні сумувати не доведеться.

Тиждень розпочнеться з презентації літературної книги, й протягом кількох днів відбуватимуться подібні зустрічі. В четвер в Хмельницькому своє нове видання представлятиме відомий український письменник Макс Кідрук.

Як правильно налаштовувати рекламу у Фейсбуці та Інстаграмі можна дізнатися на майстер-класі, який відбудеться у вівторок. На майстер-клас із ткацтва запрошують до музею історії міста.

В п’ятницю пройде ІІ Форум економічного розвитку Хмельницького. Крім ключових дискусійних панелей, керівники потужних компаній поділяться своїми історіями успіху.

До Дня міста протягом вихідних триватимуть виставки і ярмарки просто неба, патріотичні концерти, опен-ейри, молодіжна дискотека. Серед цікавинок: шоу роботів-велетнів, богатирські ігри, космічна вечірка та багато іншого.

Не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї представляють експозицію "Українське мистецтво другої пол. ХХ ст. — ХХІ ст.: полістилізм", відкрили виставку картин «Диво-звірі Марії Приймаченко». Виставка "Зі скарбниці матінки-природи" діє в обласному краєзнавчому музеї, де представлені експонати, зібрані в різних природних зонах земної кулі. У музеї-студії фотомистецтва триває виставка фотографій «Спосіб життя», в арт-центрі «Масло» демонструють виставку "Інтроспекція: відкриваючи себе". У «Галерії на Прроскурвіській» можна переглянути виставку Оксани Стратійчук "Мокуліто".

Щоб ви не пропустили найцікавіше, Сайт Є підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом тижня у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (24 вересня)

Фото: rozmova.wordpress.com

Презентація поетичної збірки Гєника Бєлякова "Так чи інакше"

Презентація проводиться в межах літературно-перекладацького фестивалю Translatorium, що відбудеться в Хмельницькому 28–30 вересня.

Коли: 19:00

Де: Книгарня "Є", вул.Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно

Дні сталої енергії в Хмельницькому

В різних локаціях Хмельницького відбуватимуться просвітницькі заходи як для дорослих, так і для дітей. Тут розповідатимуть навіщо берегти енергію, як це можна роботи та яким чином це впливає на наше довкілля. Заходи до Днів сталої енергії триватимуть з 24 по 28 вересня.

Коли: протягом понеділка-четверга

Де: м. Хмельницький

Вартість: безкоштовно

Вівторок (25 вересня)

Фото: epravda.com.ua

Майстер-клас "Потік клієнтів із Facebook та Instagram"

На майстер-класі вчитимуть правильно налаштовувати рекламу у Фейсбуці та Інстаграмі, як за допопогою правильних текстів, що продають, достукатися до будь-якої аудиторії, вчитимуть писати тексти, що продають, і це все без залучення спеціалістів та зливання бюджету.

Коли: 18:00

Де: СВ-клуб, вул. Свободи, 1а

Вартість: 200 гривень

Концерт "Солоспіви Миколи Колесси"

Участь у концерті беруть Наталія Дитюк (сопрано, м. Львів) та Олена Владиславська (фортепіано, м. Львів). У програмі лунатимуть твори М. Колесси.

Коли: 18:30

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 50 гривень

Аромазустріч "Баланс із ефірними маслами"

Як ефірні масла впливають на наш фізичний, психологічний та емоційний стани? На ці та всі інші питання знайдуться відповіді на зустрічі.

Коли: 11:00, 18:00

Де: Агенція сталого розвитку "АСТАР", вул. Героїв Майдану, 38

Вартість: 120 гривень

Середа (26 вересня)

Фото: vishivka.vn.ua

Майстер-клас із ткацтва "Ожила легенда"

Майстер-клас проводиться для популяризації народного ремесла ткацтва.

Коли: 16:00

Де: Музей історії міста Хмельницький, вул. Проскурівська, 30

Концерт Національного академічного ансамблю пісні й танцю "Гуцулія"

Концерт Національного академічного ансамблю пісні й танцю «ГУЦУЛІЯ». Художній керівник — народний артист України Петро Князевич.

Коли: 18:30

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 50-100 гривень

Четвер (27 вересня)

Фото: 5 канал

Презентація роману Макса Кідрука "Де немає Бога"

Про книгу: Люди — соціальні істоти. Існування суспільства неможливе без співпраці, розуміння та дотримання справедливості. Та чи існує це все поза соціумом, коли людина опиняється на межі життя та смерті?

Коли: 19:00

Де: Монотеатр "Кут", вул. Проскурівського Підпілля, 34.

Вартість: 70 гривень

П'ятниця (28 вересня)

ІІ Форум економічного розвитку Хмельницького

Напередодні Дня міста у Хмельницькому відбудеться 2-ий Форум економічного розвитку Хмельницького. Ключовими цьогорічного форуму стануть дискусійні панелі "Сучасні інструменти ефективного управління", "Хмельницький: туристично-логістичний центр", "Енергоефективні рішення для бізнесу".

Коли: 9:00

Де: Торговельний комплекс "Європа", проїзд Геологів, 7/1

Вартість: безкоштовно

Виступ поетичного гурту Landschaft (Україна - Німеччина)

Учасник гурту, музикант та поет Grigory Semenchuk спільно з Ulrike Almut Sandig міксує україно- та німецькомовні вірші з хіп-хопом, електропанком і поп-музикою.

Коли: 20:00

Де: Мистецький дворик, вул. Проскурівська, 18/69

Вртість: безкоштовно

Субота (29 вересня)

 

Фото: з архіву редакції

Святкування Дня міста

Протягом вихідних Хмельницький святкуватиме свій 587 день народження. З нагоди свята для містян підготували насичену святкову програму. Спільна міжконфесійна молитва за всіх, хто віддав життя за майбутнє України, за місто Хмельницький, за хмельничан відбудеться о 9:00 біля меморіалу "Ангел Скорботи". О 12:00 на майданчику біля ТЦ "Дитячий світ" відкриють інсталяцію з проекту народного художника України Віктора Сидоренка «Depersonalization», виставку-презентацію творчих робіт закладів освіти «Наші таланти тобі, Хмельницький!» розташують у сквері імені Шевченка. О 13 годині - Проект «Етноеволюція», балет «Життя» на сцені біля кінотеатру Шевченка, о 14 годині -презентація іміджевого відео «Promisto». З 20 години на цій сцені триватиме концерт «Зірки українського мейнстріму», де виступлять гурти "5 Vymir", "Patsyki z Franeka", "The Hardkiss". О 16:00 на Проскурівській запланували арт-шоу просто неба "Десять метрів наших можливостей", шоу роботів-велетнів. В цей час в парку Франка відбудеться святкова молодіжна програма «Я люблю тебе, Хмельницький!», з 19 години там розпочнеться дискотека.

Коли: протягом дня

Де: м. Хмельницький

Вартість: безкоштовно

Вистава "Тролі у пошуках Радості"

Вистава про те, як Цвітан і Розочка, щоб врятувати дерево Тролів, відправляються в захоплюючу подорож, де знаходять нових друзів і долають важкі перешкоди. А чим закінчитися ця історія ви дізнаєтеся, подивившись яскраву, веселу виставу. Інтерактивний сюжет, сучасні ростові ляльки та багато-багато мильних бульбашок не залишать ваших діток байдужими. В програмі також: спецефекти шоу мильних бульбашок, кожній дитині подарунок, фото у мильній бульбашці.

Коли: 17:00

Де: Міський будинок культури, м.Кам'янець-Подільський, вул. Шевченка, 20

Вартість: 80-150 гривень

Comics COP NIGHT

Такого в нашому місті ще точно не було! Нон-стоп ніч коміксів, касплей, супергеройський квест, декілька локацій різних супергеройських всесвітів, тематичні ігри та інша діч, - обіцяють організатори.

Коли: 21:00

Де: Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва, вул. Соборна, 33

Вартість: безкоштовно

Арт-тренінг "Як прийняти своє тіло і полюбити відображення у дзеркалі"

Любов на все життя: Як прийняти своє тіло і полюбити відображення у дзеркалі?Цей захід створений для людей, які бажають віднайти відповіді на важливі для себе питання, навчитись застосовувати отримані знання із задоволенням і натхненням. Людей, які хочуть розвиватися та покращувати якість свого життя.

Коли: 12:00

Де: вул. Гагаріна, 5

Вартість: 300 гривень. Якщо приходите вдвох: 500 гривень

Благодійна акція "Байкери для дітей"

Метою акції є збір коштів для допомоги на лікування онкохворим дітям. Кошти буде передано через волонтерів Онкологічного відділення Хмельницької дитячої лікарні.

Коли: 14:00

Де: Майданчик біля кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40

Вартість: безкоштовно

Перформанс Aether: mediacollaboration in real time

У межах програми літературно-перекладацького фестивалю Translatorium. Учасники львівського медіапоетичного гурту імпровізують з алгоритмічним нойзом, рандомно поєднуючи його з поетичними текстами та експериментальним відеорядом. Проект відкидає будь-які часові рамки. Поезії переплітаються в хаотичному порядку, створюючи несподівані комбінації, що часом нагадують гру у кубик Рубика.

Коли: 20:00

Де: Хмельницький обласний художній музей, вул. Проскурівська, 47

Вартість: безкоштовно

Неділя (30 вересня)

Концертна програма до Дня міста

У рамках заходів до Дня міста запланована концертна програма творчих колективів та вихованців закладів освіти, концерт симфонічного оркестру обласної філармонії «Класика вічна», виступлять творча сотня «Рух до перемоги», мистецька сотня «Гайдамаки», муніципальний естрадно-духовий оркестр. З 20 години на цій сцені триватиме "Космічна вечірка" з гуртами«Flash», DJ Shnaps та Robot”s Dragon Led.

Коли: 13:00

Де: Сцена біля кінотеатру імені Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40

Вартість: безкоштовно

Концерт-презентація збірки Олега Каданова "Не я, а той"

Фестиваль Translatorium завершиться концертом-презентацією нової поетичної збірки Олега Каданова «Не я, а той». Oleg Kadanov — учасник гуртів і проектів Оркестр Че, Лінія Маннергейма та Мантри Керуака. Створював літературно-музичні проекти спільно з Сергій Жадан.

Коли: 20:00

Де: Монотеатр "Кут", вул. Проскурівського Підпілля, 34

Вартість: безкоштовно

Книжкові виставки та ярмарок

Для книгоманів підготували виставки книжок та книжковий ярмарок.

Коли: 12:00

Де: Сквер імені Т.Г.Шевченка, вул. Проскурівська, 40

Вартість: безкоштовно

Вистава «Собака на сіні»(ПРЕМ'ЄРА)

Комедія про кохання і соціальну нерівність, написана в ХVII столітті великим іспанцем Лопе де Вега. Аристократка Діана закохана в свого секретаря Теодоро і, щоб зв'язати з ним свою долю, змушена скласти йому нову біографію. Боротьба амбіцій, ревнощі з одного боку, з іншого - пристрасне бажання шанувальників Діани прибрати Теодоро зі свого шляху, приведуть до несподіваного фіналу.

Коли: 19:00

Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 60-150 гривень

Дитяча вистава «Кіт у чоботях»

Це історія про те, як молодшому синові мельника у спадок від батька дістався тільки кіт, усе інше дісталося братам. Та кіт виявився непростим, і завдяки його діловій хватці та хитрості господар отримав усе, про що тільки міг мріяти: титул, повагу короля, замок, багатство та любов прекрасної принцеси.

Коли: 12:00

Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок «Дивень», вул. Проскурівська, 46

Вартість: 25-27 гривень

Показ кінофільму в Мистецькому дворику

Показ кінофільму просто неба до Дня міста.

Коли: 19:00

Де: Мистецький дворик, вул. Проскурівська, 17

Вартість: безкоштовно

Марш за права тварин

Подія покликана об'єднати мешканців міста навколо гуманістичних цінностей та актуалізувати питання захисту тварин. Прийшов час припинити знущання над тваринами. Свій крок гуманності має зробити Україна, Хмельницький і кожен та кожна із нас. Разом врятуємо тварин від болю та страждань! - під таким гаслом проходить марш. Всеукраїнський марш за права тварин є гуманістичною та зоозахисною, а не політичною подією. Тому просять учасників утриматися від партійної символіки та лозунгів.

Коли: 12:00

Де: Майданчик біля кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40

Вартість: безкоштовно

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є»
Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщ о повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую